Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська залізниця зазнає збитків через неефективне використання вантажних вагонів

Львівська залізниця зазнає збитків через неефективне використання вантажних вагонів - повідомляє прес-центр Львівської залізниці. Протягом жовтня 2008 року 10 промислових підприємств неефективно використовували вагони для вантажних операцій на під’їзних коліях. Такі дії підприємців суттєво збільшують час простою вагонів та відповідним чином негативно впливають на роботу залізниці.
Зокрема серед підприємств, які неефективно використовують вантажні вагони, вкотре опинилося ВАТ «Березовицький комбінат будіндустрія», яке послуговувалося 90 вагонами з відсівом, щебенем, цементом та золою (простій на під’їзних коліях в середньому по 27,61 годин через поломку вивантажувальних механізмів). Також неефективно використовують вантажні вагони й фахівці Тернопільського хлібоприймального підприємства, які на 51,67 години затримали 56 вагонів.
Простоюють і вагони з зерновими вантажами. Так на станції Гусятин 44 вагони, орендовані Селянським фермерським науково-виробничим господарством, простояли на під’їзній колії в середньому близько 55 зайвих годин. Ще понад 75 незапланованих годин чекали вагони з зерновим вантажем ТзОВ «Млинівці» на станції Підволочиськ. 56 вагонів з зерновими Теребовлянського хлібоприймального підприємства простояли на станції Микулинці зайвих 50 годин, а вантажам ВАТ «Ланівське ХПП» довелося чекати майже 42 години понад норму.
Довго оформляли перевізні документи спеціалісти ТзОВ «Логістичний центр Пакобо» на станції Чоп. 508 вагонів чекали зайвих 25 годин документів з митниці, адже не мали фінансових гарантій, а документи містили розходження даних перевізних паперів з фактом.
Для оптимізації роботи у цьому напрямку залізничники виступили з ініціативою та спільно з підприємцями розробили заходи суттєвого скорочення часу перебування вагонів під вантажними операціями.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ