Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівське лісове господарство “Львівліс” перше в Україні отримало міжнародний сертифікат про високий рівень ведення лісового господарства

Львівське лісове господарство „Львівліс” перше в Україні  офіційно отримало міжнародний сертифікат  Світової лісової наглядової ради про належний рівень ведення лісового господарства.
“Ця організація провела сертифікацію лісів України на відповідність ведення лісового господарства відповідно до міжнародних стандартів. Комісія майже рік проводила моніторинг лісових господарств Львівської, Закарпатської, Житомирської і Київської областей. Проте сам факт того, що „Львівліс” отримав цей сертифікат першим  свідчить про професійність ведення лісового господарства у Львівській області”, - про це “Гал-info” повідомив начальник головного  управління лісового господарства у Львівській області Анатолій Дейнека.
Зокрема, з початку року  “Львівліс” перевиконав план  посадки дерев на 108%, а саме  було засаджено 2715 га лісу. Посадка дерев проводиться з врахуванням відповідності флорі певної  місцевості. Зокрема, в Карпатах засадили  ялицево-букові ліси, на Поліссі – соснові, а на  Опіллі – букові. За півроку реалізовано лісу на 87 млн грн, що на 21% більше, ніж у відповідний період минулого року. З них  23 391 тис. грн  направлено на на ведення лісового господарства. До бюджетів всіх рівнів було заплачено 28 млн 950 тис грн. податків. Середня зарплата робітника лісового господарства порівняно з відповідним періодом  минулого року збільшилася на 34% і становить в середньому 946 грн. Зменшилася кількість незаконних вирубок лісу. Зокрема, лісовою охороною зафіксовано вирубка 2000 кубометрів лісу, 70% крадіїв притягнуті до кримінальної відповідальності.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ