Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівське радіо поширить ФМ-мовлення на гірські райони області

Триває процес розвитку та технічного вдосконалення мереж обласного та регіонального телерадіомовлення. Минулого року було введено в експлуатацію 4 передавачі, задіяні на трансляцію програм обласних державних ТРК. Нові передавачі розташовані у Кремінці Івано-Франківської області, у Гадячі, що на Полтавщині, в Черкасах та місті Буки Черкаської області. Наразі проводяться роботи із закупівлі передавального обладнання для організації мовлення радіопрограм Львівської ОДТРК в FM-діапазоні. Передбачається розширення цієї мережі на населені пункти Сколе, Славське, Старий Самбір та Турка, повідомила прес-служба Держкомтелерадіо.

Окрім того, встановлення передавачів дасть змогу вже у січні – лютому цього року розпочати спільне мовлення програм Національної радіокомпанії та визначених обласних телерадіокомпаній - у м. Світловодському Кіровоградської області та у м. Кремінці Тернопільської області. 

Успішно розвивається мережа телерадіомовлення на Житомирщині. У листопаді 2012 року тут введено в експлуатацію радіотелевізійну станцію в м. Бердичів. Вона транслює 32 українські телеканали у цифровому форматі DVB-T2 у радіусі 30 кілометрів з охопленням населення понад 120 тисяч осіб.

Цього року подібні станції планується відкрити також у Коростені, Малині та Чуднові. На їх будівництво з Житомирського обласного бюджету передбачено 1,3 млн. гривень.

Низку модернізацій провела Сумська ОДТРК. Телерадіокомпанія оновила студійне оформлення, більшість телевізійних програм та сітку мовлення. Значним здобутком минулого року стало розширення аудиторії ТРК ще на 36 відсотків глядачів. Оператори кабельних мереж у містах Суми, Шостка, Охтирка, Лебедин, Глухів включили в універсальний пакет програми Сумського обласного державного телебачення.

Також модернізовано виробничо-технічне обладнання низки обласних та регіональних державних мовників. У держбюджеті минулого року на ці цілі було передбачено 10,8 млн. гривень.

За ці кошти у 2012 році придбано нову пересувну телевізійну станцію та оснащено обладнанням формату HDстудію Кіровоградської ОДТРК, здійснено часткове оновлення технічного парку ДТРК «Культура», Київської ДРТРК, Вінницької ОДТРК. Наразі завершуються роботи над створенням пересувної телестанції для Чернівецької обласної телерадіокомпанії.

Також кошти на технічне переоснащення були направлені телеканалу «Культура», Луганській, Львівській та Запорізькій ОДТРК.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ