Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівське РВ АМУ виступило проти партизації місцевих рад через внесення змін до закону про вибори

Львівське регіональне відділення Асоціації міст України на своєму засіданні прийняло звернення до Верховної Ради України та керівників політичних груп і фракцій з вимогою не приймати законопроєкт №3485.

Адже цей законопроєкт через запровадження пропорційної партійної системи виборів у міських громадах з кількістю 15 тис. виборців і більше замість чинної норми у 90 тис. виборців і більше практично у всіх територіальних громадах України несе загрозу тотальної партизації місцевих рад, що протирічить принципам демократії та практично усуває простих громадян від участі у вирішенні питань розвитку територіальних громад, у яких вони проживають.

Відтак міські голови Львівщини вимагають не змінювати чинне законодавство. 18 червня в Києві Львівське РВ АМУ проведе мирну акцію посадових осіб органів місцевого самоврядування з вимогами протесту проти внесення змін до діючого виборчого законодавства перед приміщенням Верховної Ради України. Долучитися до акції Львівське РВ АМУ запросило усі регіональні відділення Асоціації міст України.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ