Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівське студентське братство підтримало звернення УАСС до Президента щодо встановлення Дня Героїв Крут 29 січня

Українська асоціація студентського самоврядування звернулася до Президента України з ініціативою видати Указ про установлення в Україні державного свята – Дня героїв, яке б щорічно відзначалося 29 січня, в день подвигу Героїв Крут. Цю ініціативу підтримали у Львівському осередку студентського братства. Про це у коментарі „Гал-info” повідомив президент УАСС Анатолій Ігнатович.
„Зважаючи на те, що щороку видають Укази та Розпорядження про вшанування пам’яті Героїв Крут, то зараз ситуація є сприятливою для того, щоб це стало державним святом. Але крім указу Президента необхідно ще рішення Верховної Ради. Якщо Президент виступить з такою ініціативою, то сучасна коаліція повинна підтримати це рішення”, – розповів Анатолій Ігнатович.
УАСС висловлює сподівання, що в 90-ту річниця безсмертного подвигу юних студентів, що захищали українську державність, поклавши на її вівтар найцінніше – власне життя, стане роком увіковічення цієї події в історії Української держави.
Як розповів Анатолій Ігнатович, 90-ту річницю вшанування пам’яті Героїв Крут відзначатимуть протягом року. „Сьогодні покладають квіти до Аскольдової могили у Києві, другого лютого відбудеться історична реконструкція у Крутах, протягом 2008 року будуть в багатьох містах України конференції. Також цієї весни студентська делегація досліджуватиме територію у лісах поблизу Крут, де відбувалися бої”, – розповів Анатолій Ігнатович.
Нагадаємо, що сьогодні, 29 січня, відповідно до програми, погодженої керівництвом області, на Львівщині відбудуться заходи до 90-ї річниці бою під Крутами. Керівництво області та міста покладе квіти до могили учасника бою під Крутами Ігоря Лоського на Личаківському цвинтарі.
З 18.00 до 20.00 години відбудеться смолоскипна хода за маршрутом пр. Свободи - вул.Личаківська - вул. Пасічна за участю ліцеїстів Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут, учнів середніх шкіл Львова та молодіжних організацій в пам’ять бою під Крутами.
Першого лютого у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької відбудеться урочиста академія.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ