Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівське територіальне відділення відслідковує причини підвищення цін на продукцію першої необхідності

У зв’язку з підняттям цін на продовольчі товари Львівське територіальне відділення АМКУ здійснить низку заходів, щоби дослідити стан конкуренції та причини зростання цін на продовольчих ринках нашого регіону. Особлива увага приділятиметься цінам на основні види продуктів харчування. Про це повідомили у прес-службі Львівського територіального відділення АМКУ.
 На сьогодні Львівське територіальне відділення відслідковує причини підвищення цін на продукцію першої необхідності – хліб,  хлібобулочні вироби та цукор. У зв’язку з цим надіслано відповідні запити всім крупним компаніям, які здійснюють свою господарську діяльність на вищезазначених ринках. З метою недопущення правопорушень у сфері конкуренції на цих ринках, у Львівському тервідділенні працює спеціально створена група спеціалістів. За ситуацією на ринку посилено контроль.
Крім того, для попередження порушень, які можуть виникнути на інших життєво-важливих для населення регіону ринках, Львівське тервідділення звернулося до правоохоронних і контролюючих органів Львівської області за інформацією та відомостями, що можуть свідчити про порушення законодавства про захист економічної конкуренції.
 Голова Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Ігор Коломієць з цього приводу зазначив: „Львівське територіальне відділення стурбоване непростою ціновою ситуацією на продовольчих ринках та вживатиме відповідних заходів щодо усунення порушень законодавства про захист економічної конкуренції. Осіб, які вчинили порушення, буде притягнуто до відповідальності. Проте, я впевнений, що  самих наших зусиль і бажань замало. Ріст цін на продовольчих ринках є загальноекономічною проблемою, яка виходить за рамки компетенції Антимонопольного комітету. Повністю вирішити її можна лише спільними і скоординованими діями всіх органів влади”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ