Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівське ТВ АМКУ змусило ВАТ „Пустомитівське заводоуправління вапнових заводів” зменшити плату за користування під’їзною залізничною колією

Львівське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розглянуло звернення НВП „Комп’ютекс” щодо встановлення ВАТ „Пустомитівське заводоуправління вапнових заводів” необґрунтованої плати за користування під’їзною залізничною колією, яка проходить по його території, в розмірі 100 грн за кожен вагон, цистерну чи інший рухомий склад та подальшої відмови від надання послуг користування цією колією, що призвело до зупинки господарської діяльності „Комп’ютекса”.

Львівське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розглянуло звернення НВП „Комп’ютекс” щодо встановлення ВАТ „Пустомитівське заводоуправління вапнових заводів” необґрунтованої плати за користування під’їзною залізничною колією, яка проходить по його території, в розмірі 100 грн за кожен вагон, цистерну чи інший рухомий склад та подальшої відмови від надання послуг користування цією колією, що призвело до зупинки господарської діяльності „Комп’ютекса”. Львівське обласне тервідділення АМКУ встановило, що такі дії ВАТ є порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку надання послуг з користування залізничними коліями в територіальних межах заводоуправління. Повідомили у прес-службі Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.
З метою якнайшвидшого припинення виявлених ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції, які могли б призвести до обмеження конкуренції на ринках діяльності НВП „Комп’ютекс”, усунення причин виникнення цих порушень і умов, що їм сприяють, Львівське ТВ надало ВАТ „Пустомитівське заводоуправління вапнових заводів” відповідні рекомендації, які сприяли врегулюванню відносин між сторонами.
Сторони дійшли до згоди щодо оплати за користування колією у розмірі 50 гривень за кожен вагон, цистерну чи інший рухомий склад, які проходять через колію, а також встановили умови її експлуатації.
Отже, в результаті втручання Львівського тервідділення Антимонопольного комітету України в дії монополіста розмір плати за користування під’їзною колією знизився на 50 грн. Рух вагонів НВП „Комп’ютекс” по під’їзній колії відновлено. Внаслідок виконання рекомендацій Львівського ТВ усунено обмеження конкуренції на регіональних ринках та поновлено господарську діяльність НВП „Комп’ютекс”. Заходи Львівського ТВ сприяли захисту добросовісної конкуренції, прав НВП „Комп’ютекс” і протидіяли зриву укладених договорів на 2006 рік з іншими підприємствами та споживачами.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ