Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівське УСБУ звинувачує одного з акціонерів ВАТ «Львівська вугільна компанія» у привласненні акцій на 12 мільйонів гривень

На Львівщині співробітники СБУ викрили факт незаконного заволодіння акціями ВАТ „Львівська вугільна компанія” шляхом зловживання службовим становищем на суму понад 12 млн. грн., -- повідомляє прес-служба УСБУ у Львівській області.
У 2008 році в процесі приватизації державного підприємства “Центральна збагачувальна фабрика “Червоноградська”, що забезпечувала збагачення всього вугілля, яке видобувається в Червоноградському вугільному басейні, було створене нове підприємство ВАТ “Львівська вугільна компанія”. Згідно із умовами приватизації, статутний фонд новоутвореного підприємства складався з 305 млн. грн., з яких понад 114 млн. грн. належать державі і понад 190 млн. грн. -- ЗАТ „Львів.......енерго”(назва змінена).
Перевіряючи законність зазначеної приватизації та створення нового підприємства, оперативники Управління СБУ у Львівській області встановили, що службовці ЗАТ „Львів.......енерго” подали у Фонд держмайна неправдиві дані про фактичну частку коштів, внесених у статутний фонд новоутвореного ВАТ “Львівська вугільна компанія”. За даними СБУ, посадовці ЗАТ „Львів.......енерго” здійснили оборудку, завдяки якій незаконно отримали майже 50 млн. акцій вартістю 12 млн. грн. новоствореного ВАТ „Львівська вугільна компанія”.
Враховуючи зазначене, за фактом незаконного заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем посадовцями ЗАТ „Львів.......енерго”, слідчим відділом УСБУ у Львівській області порушено кримінальну справу за ст. 191 КК України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ