Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівське відділення АМКУ рекомендувало хлібопекарським підприємствам не допускати необґрунтованого підняття цін на хліб

Львівське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України з метою недопущення дестабілізації ситуації на ринку хліба та хлібобулочних виробів надало рекомендації хлібопекарським підприємствам м. Львова та Львівської області щодо недопущення необґрунтованого підняття цін на хліб, а також встановлення узгоджених дій щодо встановлення цін чи інших умов реалізації товару. Про це повідомила прес-служба Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.
Зокрема, у процесі постійного контролю за ситуацією на ринку хліба та хлібобулочних виробів у Львівській області Львівським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України виявлено, що у вересні 2006 року відбулося підняття цін на окремі сорти хліба та хлібобулочних виробів, у тому числі на масові сорти. Окремі хлібопекарські підприємства збільшили ціни на хліб на 3-6%.
Зважаючи на те, що хліб є одним з найважливіших продуктів харчування, здорожчання якого може викликати соціальну напругу в регіоні, неприпустимим є необґрунтоване підняття цін на цей продукт, а також координація поведінки на ринку, що веде до узгоджених дій суб’єктів господарювання, які діють на ринку хліба та хлібобулочних виробів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ