Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські аудитори виявили у театрі "Воскресіння" недоліків і порушень на 5,5 мільйона гривень

Львівські аудитори виявили у театрі "Воскресіння" недоліків і порушень на 5,5 мільйона гривень, - пресслужба Західного офісу Держаудитслужби.

Фахівці Західного офісу Держаудитслужби провели державний фінансовий аудит діяльності Львівського академічного духовного театру ʺВоскресінняʺ (далі – Театр) за період з 01.01.2016 по 31.03.2019.

В ході аудиту виявлено недоліків і порушень на 5,5 млн грн. Серед них – непродуктивні (зайві) витрати майже 3,4 млн грн, упущені вигоди (неотримані доходи) - понад 1,5 млн грн та неефективні управлінські рішення, що можуть призвести до непродуктивних (зайвих витрат) майже 0,5 млн гривень.

Зокрема, виявлено випадки безпідставного включення премії в розрахунок потреби бюджетних коштів.

При формуванні штатного розпису Театру не враховано об’єктивної потреби в чисельності працівників, що призвело до існування значної кількості вакантних посад і, як наслідок, штучно створеної економії фонду оплати праці, надалі спрямованої на виплату матеріального заохочення працівників.

Виявлено й інші випадки порушення штатної дисципліни – як утримання понадштатних одиниць, так і укладення договорів з надавачами послуг з реалізації квитків та ремонту одягу, не зважаючи на наявність власних штатних одиниць, в посадові обов’язки яких входять надання таких послуг.

Серед проблемних питань, які неможливо вирішити на рівні Театру, є відсутність законодавчо встановлених мінімальних норм виступів артистів. Це призводить до зрівняння в оплаті праці та не стимулює артистичний персонал до збільшення кількості виступів та творчих здобутків.

Також виявлено ряд інших фінансових порушень.

Для поліпшення ефективності управління коштами і майном аудитори надали Театру низку пропозицій (рекомендацій).

Про результати аудиту діяльності Театру повідомлено Львівську місцеву прокуратуру №1.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ