Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівські чиновники епохи Кучми повертаються у владу

Колишній керівник управління екології у Львівській області Богдан Преснер повернувся на високу посаду. Розпорядженням Кабміну від 24 березня його призначено заступником міністра охорони навколишнього природного середовища України. Про це повідомили в Кабміні.

 

На Львівщині Богдан Преснер відомий як фігурант у справі небезпечних угорських гудронів, завезених на територію області. Пан Преснер, який очолював управління екоресурсів впродовж шести років, був звільнений наказом міністра навколишнього середовища у листопаді 2005 року. Зокрема, як сказано у наказі, результатами перевірки КРУ в управлінні були виявлені порушення фінансово-бюджетної дисципліни при купівлі спецавтомобіля. Також виявилось, що на балансі управління відсутнє обладнання, закуплене за природоохоронні кошти. Виявили перевірки й інші порушення.

 

Своє звільнення Преснер оскаржував у львівських судах, які, однак, були цілком згодні з підставами для звільнення, викладеними міністром навколишнього природного середовища. Згодом він переїжджає до столиці і оскаржує своє звільнення у Голосіївському суді Києва. Останній ухвалює рішення поновити його на посаді. Однак Міністерство охорони навколишнього природного середовища подає апеляцію на рішення Голосіївсього суду до Київського апеляційного суду.

 

Преснер Богдан Михайлович народився 2 вересня 1952 року в с. Паньківці Бродівського району Львівської області, у 1974 році закінчив Львівський лісотехнічний інститут за спеціальністю "лісове господарство", кваліфікація "інженер лісового господарства". З 09.1974 - 02.1974 – інженер Української аерофотолісовпорядної експедиції Мінлісгоспу України, м. Ірпінь Київської області, 02.1976 - 02.1991 – помічник лісничого Бродівського лісництва, ст. інженер лісового господарства Бродівського Держлісгоспу, м.Броди Львівської області , 02.1991 - 01.1996 головний лісничий Львівського Лісопаркгоспу об’єднання "Львівліс", м. Львів, 1996 – 1999 головний мисливствознавець об’єднання "Львівліс", м. Львів, 04.1999 –перший заступник Генерального директора, головний лісничий об’єднання "Львівліс", 1999 начальник Державного управління екобезпеки у Львівській області Мінприроди України. 2000– у зв’язку з ліквідацією Держуправління і створення Держуправління екології та природних ресурсів Львівської області, перепризначений начальником цього Управління, 2007 – 2009 держінспектор, ст. держінспектор відділу зонального контролю оперативної держрибоохорони Держкомрибгоспу України, 2009 – 2010 – ст. держінспектор Головрибводу Держкомрибгоспу України.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ