Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівські чиновники збираються розформувати автотранспортні ЛМКП

На сьогоднішню сесію було винесено питання про ліквідацію автотранспортного львівського міського комунального підприємства № 1339, яке займається снігоочисними роботами. За словами заступника міського голови Миколи Одухи, це підприємство є неефективним.
Наприклад, навіть у зимовий період 2005-6 рр. через несправність машин із 51 наявної техніки використовувалось лише 38 одиниць. Окрім того, влітку техніка взагалі простоює, а персонал є незадієний. Окрім того, у  порівняні із іншими підприємствами, які займаються прибиранням міста це ЛМКП є найбільш неефективним. Тому Одуха запропонував реорганізувати це ЛМКП і розмістити техніку по районним лінійно-шляховим експлуатаційним дільницям, а колектив працевлаштувати у інших ЛМКП.  Таким чином, на його думку, буде спрощена система використання транспорту, адже до сих пір райони не мали права розпоряджатися цим транспортом, оскільки він був не у їхній власності. „Район замовляє техніку в ЛМКП, але не може нею керувати, якщо ж район буде власником цієї техніки, то ефективність роботи буде підвищено”.
Водночас, депутати відхилили пропозицію міськвиконкому, поголосувавши проти.
На думку члена фракції УНП депутата Віри Лясковської „міська рада не має права ліквідовувати це підприємство, оскільки немає повної інформації щодо передачі і подальшого обслуговування лінійно-шляховими районними експлуатаційними дільницями зазначеної спецтехніки. Зараз всі машині централізовані в одному підприємстві і коли вони ламаються одну машину можна замінити іншою, а якщо вони будуть розділені по районах, то випросити їх буде майже неможливо”.
 Водночас, її однопартієць член комісії із бюджетного планування Юрій Кужелюк вважає, що „з економічної точки зору підприємство працює неефективно, оскільки воно є сезонним. Взимку прибирає сніг, а влітку простоює. Коли машини будуть у лінійно-шляхових районних експлуатаційних дільницях, то їх будуть використовувати ефективніше, а персонал, який незадієний влітку, можна буде залучити на інші роботи”.
 „Ми будемо виносити це питання на сесію ще раз, бо якщо не розформуємо це підприємство влітку то взимку в нас знову будуть не прибрані вулиці і не буде відповідального” — заявив Микола Одуха.       
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ