Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські даішники проведуть на Львівщині операцію „Автобус” – для виявлення та усунення порушень у галузі пасажирських перевезень

1 червня у Львівській області обласне управління ДАІ розпочинає операцію «Автобус», мета якої - виявити та усунути порушення у галузі пасажирських перевезень.

 «Ми попереджаємо громадськість про проведення такої операції, щоб люди знали і допомагали нам виявляти порушення, ніяких даішників у кущах не буде, ми перевірятимемо маршрутки на кінцевих зупинках щодо кількості пасажирів, наявності вогнегасників тощо», — розповів сьогодні, 29 травня, під час прес-конференції заступник начальника обласного ДАІ полковник Михайло Чапля. Водночас він зазначив, що свідомий того, що більшість порушень щодо правил пасажирських перевезень, зокрема і кількості пасажирів у маршруті на кінцевих зупинках, зафіксувати не вдасться, проте, за його словами, іншого виходу працівники ДАІ на разі не мають, оскільки чинне законодавство забороняє їм зупиняти автобуси з пасажирами на маршруті, в разі, якщо не було допушено порушення правил дорожнього руху. Як зазначив Михайло Чапля, операція спрямована на поліпшення якості пасажирських перевезень, адже результати перевірок будуть фіксуватися, а порушників позбавлятимуть ліцензії на право здійснювати пасажирські перевезення.
За інформацією обласного ДАІ у Львівській області, пасажирські перевезення здійснюють 144 підприємства (3259 транспортних засобів). Від початку року обласне ДАІ скерувало вісім подань щодо позбавлення перевізників ліцензії. Від початку року за участю пасажирських автобусів було здійснено 15 ДТП, в яких чотири людини загинуло, а 23 травмовано.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ