Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські депутати обговорили проблеми народних домів

27 січня у приміщенні Львівського музею історії релігії відбулася робоча нарада щодо актуальних питань галузі культури, яку ініціювала Львівська обласна рада. На нараді, зокрема обговорили проект Програми покращення функціонування народних домів Львівської області на 2012-2015 роки, повідомила прес-служба Львівської облради.

У нараді взяли участь заступник голови Львівської обласної ради Валерій П'ятак, голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Ярослав Качмарик, голова постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Орест Шейка, депутати обласної ради Святослав Шеремета, Ігор Криськів, Тарас Курчик та Галина Чорна, представники облдержадміністрації, начальники відділів культури і туризму районних державних адміністрацій і міст обласного значення Львівської області.

У своєму виступі Валерій П'ятак зазначив, під час сесії 20 грудня 2011 року Львівська обласна рада визнала стан функціонування народних домів у області критичним. Впродовж тільки двох останніх днів в обласну раду надійшло десятки листів від районних рад та сільських голів з проханнями надати фінансову підтримку на ремонт чи капітальний ремонт в сумі від 300 тисяч до 1,5 млн. гривень. Валерій П’ятак також розповів, що на Львівщині діє 1362 народних доми, а в обласній програмі мікропроектів на фінансування ремонту та реконструкції клубів передбачено 1 млн. грн.

Заступник голови Львівської обласної ради наголосив, що ініціаторами проведення будь-яких робіт у народних домах повинні бути керівники цих закладів, які мають зібрати, організувати, переконати громаду, що їй справді потрібен нормальний клуб.

«Просимо керівників закладів культури районного рівня обговорити цю проблематику з громадами населених пунктів. Оскільки конкурс мікропроектів передбачає співфінансування з місцевими громадами, то дуже важливо, аби люди самі сказали, що для них є важливим, чи насправді потреба у ремонті Народного дому є нагальною, чи є важливіші питання», – пояснив Валерій П'ятак.

Він також повідомив, що скоро відбудеться чергове засідання Асоціації рад Львівщини, де також будуть вирішуватися питання співфінансування культурних закладів районного рівня.

Присутні також заслухали інформацію голови постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської обласної ради Ореста Шейки, який розповів про проблеми у галузі культури області, зокрема про функціонування народних домів, районних, сільських бібліотек та їх фінансування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ