Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівські депутати отримали шпаргалки з переліком обов’язків

Сьогодні, 25 листопада, перед першим робочим засіданням Львівської міської ради, Громадянська мережа ОПОРА вирішила ознайомити новообраних депутатів з їхніми обов’язками перед територіальною громадою, повідомили в ГМ ОПОРА.

Перед початком сесії кожен із присутніх у сесійній залі депутат отримав від ОПОРИ «Пам’ятку депутата Львівської міської ради шостого скликання», в якій детально пояснено, хто такий депутат відповідно до ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад», які обов’язки він повинен виконувати та що йому забороняється, а також те, яким чином громада може контролювати діяльність своїх обранців, в т.ч. через процедуру відкликання.

Основна мета інформаційної листівки - нагадати депутатам (а, можливо, когось ознайомити) з основними принципами роботи депутатського корпусу – відкритістю та підзвітністю громаді. Так, відповідно до ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад», депутат зобов’язаний інформувати мешканців про роботу місцевої ради, виконання планів та програм, брати участь у громадських слуханнях, що стосуються його округу, проводити прийоми громадян, звітувати за виконану роботу перед територіальною громадою тощо.

Листівка містила також перелік «шпаргалок», з якими повинен бути обізнаний кожен партієць: Конституція України (Розділ ІХ), ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад», «Про місцеве самоврядування», Статут територіальної громади Львова, Регламент Львівської міської ради. На переконання ОПОРИ, «шпаргалки» стануть особливо помічними для тих депутатів, які не були присутні у раді минулого скликання, а таких, нагадаємо, є 71.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ