Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівські депутати передали будівництво євростадіону у державні руки

Депутати Львівської міської ради прийняли ухвалу про передачу КП «Дирекція з будівництва стадіону у м. Львові » у державну власність. «За» проголосували 86 депутатів. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

 

Як зазначила начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, у державну власність передається цілісний майновий комплекс стадіону. Водночас 25 га землі, на якій збудовано стадіон, буде передано в користування. Право розпоряджатися землею залишається за Львівською міської радою.

 

З її слів, в окремій ухвалі буде передбачено умови передачі цілісного майнового комплексу.

 

Разом з тим незалежна експертна оцінка визначить суму, яку міська рада вклала у будівництво стадіону. За словами Гелени Пайонкевич, у 2008-09 роках з міського бюджет у будівництво стадіону було вкладено 135 мільйонів гривень.

 

Водночас міський голова Андрій Садовий зауважив, що він не хотів би, щоб доля ЛМР в майбутньому стадіоні була надто великою. «Я не прихильник великої частки ЛМР в стадіоні, адже його доведеться утримувати», – додав він.

 

Також Садовий зазначив, що міська рада не має кредитів на будівництво стадіону, а використовувала 100 млн грн, отримані від продажу міських облігацій.

 

За його словами, при ухваленні міського бюджету на 2010 рік буде перерозподілено 100 млн грн, отримані від продажу облігацій, які планувалося витратити на будівництво стадіону.

 

Крім того, депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк заявив, що рішення про передачу стадіону є позитивним, тому що всі побачили, що саме місто не спроможне збудувати стадіон, бо немає ні грошей, ні проектної документації. На думку депутата, держава мала забрати будівництво стадіону ще раніше.

 

Водночас депутат Василь Попович у зв’язку з передачею будівництв стадіону державі звернувся до мера із запитанням, якою буде доля його заступника із Євро-2012 Олександра Жарікова, і яка у нього зарплата. На що Садовий відповів, що детальнішу інформацію може надати згодом, але пам’ятає, що зарплатня Жарікова становить з усіма надбавками 3 тис. грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ