Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські депутати попросили президента не економити на летовищі

Депутати Львівської міської ради просять не скорочувати злітну смугу аеропорту «Львів» та «не економити на львівському летовищі». З відповідним запитом на ім’я Президента України Віктора Янукович та Прем’єр-міністра України Миколи Азарова вчора, 10 березня, на сесії Львівської міської ради виступив депутат Остап Іваськевич

«Донедавна злітно-посадкова смуга аеропорту «Львів» мала довжину 2500 м. Після цьогорічної реконструкції вона має становити близько 3,5 км. Це дозволить аеропорту приймати великогабаритні літаки, які здійснюватимуть трансатлантичні рейси. Але нещодавно було оприлюднено інформацію про те, що згідно з новим проектом, смугу буде продовжено лише до 3305 м, а не 3455, як передбачалося раніше.

Проектувальники, які займаються реконструкцією смуги, у прийнятті такого рішення керуються тим, що це дасть можливість здешевити будівництво об’єкту та пришвидшити завершення робіт. Про це, зокрема заявляв Прем’єр-міністр України Микола Азаров. Проте, це може призвести до того, що Львів втратить можливість бути великим транспортно-логістичним центром. Це серйозно обмежить рух літаків, і, відповідно, львівський аеропорт втратить прибутки. Адже авіакомпанії, у яких відсутні малі літаки, не зможуть використовувати цю смугу», - йдеться у запиті.

«Хочемо підкреслити, що цим рішенням – про урізання злітно-посадкової смуги – чинна влада показує своє ставлення до можливості розвитку Західної України, як такої, та Львова зокрема. А точніше до неможливості зростання значення Західної України в даному питанні. Адже подібні рішення заблокують Львову доступ міжнародних авіарейсів, а від так і до розвитку транспортно-логістичного центру цілого західноукраїнського регіону», - підсумував у своєму виступі депутат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ