Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівські депутати ухвалили внутрішню конституцію

Львівська облрада шостого скликання ухвалила регламент. Сьогодні, 4 січня, під час сесійного засідання за нього проголосували 96 депутатів.

Найбільш спірним пунктом регламенту було встановлення мінімальної кількості депутатів для утворення фракції. Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич запропонував привести його до вимог законодавства, яке дозволяє утворити фракцію навіть з одного депутата.

Як пояснив під час брифінгу голова комісії з питань депутатської діяльності Михайло Барбара, спершу планувалося встановити мінімальну чисельність фракції у п’ять депутатів. Але облрада звернулася за роз’ясненням до парламентського комітету з питань місцевого самоврядування, а там відповіли, що у своїй діяльності облрада має керуватися законом, а не регламентом.

Тож у Львівській облраді можна буде створити 17 фракцій.

Також у новому регламенті вказано, що для внесення змін у порядок денний сесії достатньо третини депутатських голосів.

В цьому ж регламенті передбачено ухвалення бюджету об області без застосування двох читань.

Також регламент містив норму про обов’язкову акредитацію журналістів для відвідування сесій, однак, за пропозицією депутата Олександра Ганущина, її скасували. Відтак, присутність на сесії,як і раніше, дозволяється за наявності редакційного посвідчення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ