Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські депутати виселяють християнську молодь на вулицю

Депутати Львівської міської ради знищують молодіжний християнський центр – вони блокують продовження двох договорів оренди на приміщення та через суд висиляють молодь на вулицю, – повідомив сьогодні, 25 січня, на прес-конференції голова Львівської міської громадської організації «Українська молодь – Христові» Роман Ковалів.

Загалом йдеться про три договори оренди, два з них стосуються приміщень на вул Пекарській, один - в мікрорайоні Рясне. Відтак, один договір оренди (на вул Пекарській - 319 кв. м) міська влада продовжила, два інших - "загальмувала". 

«2001 року нам надали в оренду занедбані приміщення на Пекарській . Ми відремонтували більше як половину з них. Далі проводити реконструкцію нам не дозволили, – повідомив голова обласної ГО «Українська молодь – Христові» Олег Дацій. Тепер у молоді забирають 131 кв. м на Пекарській (другимй договір оренди), а також спортзал в мікрорайоні Рясне.

«Молодіжний спортивний центр» – унікальний проект для району, молодь якого майже не має можливостей проводити змістовне дозвілля. Сьогодні майбутнє спортзалу невідоме, бо договір оренди міська рада продовжити відмовляється. Приміщення спортзалу в Рясному у молоді просто забирають, - повідомили представники ГО.   

«Міська рада, порушуючи законні права орендаря, заблокувала продовження договорів оренди на новий термін», – додав Роман Ковалів.

За його словами, ГО кілька разів подавала заяви на продовження договорів оренди. Заяви були відхилені. Потім прийшов лист про те, що питання оренди вирішиться після судового процесу. «З’ясувалося, що прокурор Галицького району в інтересах управління комунального майна Львівської міської ради подав позов у суд до нашої організації. Ми будемо захищати свої законні права орендаря у суді», – наголосив Олег Дацій.

Представники громадської організації сподіваються, що громадський розголос допоможе позитивно вплинути на це питання і готові ознайомити чиновників та депутатів зі своєю діяльністю та показати стан і використання всіх наданих їм приміщень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ