Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські дороги перекрили страйкарі-вантажоперевізники (Фоторепортаж)

Сьогодні вантажоперевізники знову розпочали всеукраїнський страйк-протест з вимогами до керівництва держави та органів місцевого самоврядування. Цього разу протест триватиме довше - з 2 по 5 лютого. Хвилю обурення викликали підняття цін на пальне, збільшення податків та зборів, подорожчання проїзду територією України.
„Нам тепер вигідніше стояти, аніж здійснювати перевезення. Особливо важка ситуація з кредитами, які ми взяли, щоб розгорнути діяльність. Через скорочення замовлень ми не можемо зараз їх сплачувати, а банки піднімають кредитну ставку і вимагають додаткової застави”, - сказав голова Асоціації перевізників Львівщини Сергій Чепурний. За словами членів Асоціації автоперевізників скорочення обсягів робіт в автобусних перевезеннях відбулося на 30%, у таксоперевезеннях на 50%, а вантажних перевезень на 70%. „На заваді нам стала криза, адже у стабільний період ми самі себе окупляємо та не потребуємо державних дотацій”, - говорять перевізники. „Ми хочемо щоб банки пішли нам назустріч, або щоб на державному рівні було прийнято рішення про кредитні канікули, щоб ми змогли вижити в такій ситуації. Головне, щоб банки не збільшували кредитну ставку”, - розповів Сергій Чепурний. За його словами, єдине, що змінилося від минулого страйку - була скасована постанова Кабміну стосовно ПДВ, проте як зазначають автомобілісти Податкова служба і далі нараховує їм пеню.
Перевізники звернулися до Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Президента, Міністерства транспорту та органів місцевого самоврядування з питанням вирішення ситуації з тарифами та кредитами. Вони вимагають не приймати законів, які б збільшували ставки податків та зборів із власників транспортних засобів, сприяти спрощенню системи отримання службової шенгенської візи, здійснювати продаж пального за цінами, які мають адекватно зменшуватися до цін на світовому нафтовому ринку, створити робочу групу з питань врегулювання автоперевезень на території України та посилити боротьбу з корупцією.
Сьогодні в районі вулиці Б. Хмельницького зібралося 80 вантажних авто, а на вул. Городоцькій, поблизу кільця, ще 60. Також підтримати своїх колег приїхали таксисти, які опинилися в схожому становищі. Під зверненням поставили свої підписи і представники авіаліній. Протягом чотирьох днів автівки стоятимуть на тих же місцях, як і їх власники та орендарі.
Наразі на вул. Б. Хмельницького, через зменшення проїзної смуги, утворився корок. Проте страйкарі запевняють, що перекривати рух не будуть.































Підготувала Ірина Знась
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ