Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські екологи закликають відмовитися від хімічних мийних засобів

Основними кроками, які сьогодні спроможне зробити людство для свого виживання, на є розселення великих мегаполісів, а також повна відмова від користування в побуті хімічними засобамита пластикової тари. таку думку під час зустрічі з працівниками Державного управління ОНПС та Державної екоінспекції у Львівській області висловив автор Нової екологічної доктрини, відомий російський діяч Герман Стерлігов. Повідомили в управлінні.

Власне, два останні питання стали спільним обговоренням як представників екологічних інстанційЛьвівщини, так і еконоватора з Росії. «Держуправління зверталось до мешканців Львівщини поступово відмовлятись від миючих засобів, які містять фосфати. Адже такі свідомі кроки ще до вирішення цього питання на законодавчому рівні можуть посприяти поліпшення якості прісної води краю», - звернув увагу російського гостя начальник Держуправління ОНПС в Львівській області Мирослав Хом»як. 

І, якщовирощення натуральних продуктів для мешканців Львівської області, зокрема й міського населення, ще є звичною справою, бо ж фактично кожен має певну земельну ділянку чи то у рідному селі, чи то в приміській зоні, то питання використання природних миючих засобів, за словами Мирослава Хом»яка, для мешканців Львівщини також відійшло вже в минуле.

«Турбує нашу область і таке питання як ТПВ ( твердих побутових відходів), які здебільшого утворюються з пластикової тари, що не перегниває. Ми розуміємо, що кожен дозвіл на ліміти чи розміщенняТПВ несе певну загрозу забруднення довкілля. Тому дуже важливо, аби таких дозволів не отримували ті підприємства, які свідомо своєю діяльністю перевищують допустимий рівень забруднення навколишнього середовища», - повідомив Мирослав Хом»як.

Герман Стерлігов погодився, що найбільшими противниками необхідних екологічних заходіввиступають представники хімічної промисловості. «Важливо, аби люди отримували земельні ділянки й займалисьсільським господарством, у веденні якого зовсім не потрібна пластикова тара. А прекрасними миючими засобами й надалі залишаються сода, суха гірчиця, господарське мило», - зазначив Герман Стерлігов.

До речі, за його словами, саме суха гірчиця може служити жінкам як добрий косметичний засіб для шкіри рук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ