Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські екстремали мріють про міжнародний «Адреналін»

Нещодавно в урочищі Драгобрат, що на Закарпатті, відбувався вже другий фестиваль екстремальних видів спорту «Адреналін». З 29 квітня до 2 травня близько тисячі професіоналів та аматорів гірських лиж та сноуборду з різних куточків України, а також з Польщі, Німеччини, Словаччини та Чехії, мали змогу показати свою вправність у фрірайді (швидкісний спуск по недоторканому схилу з подоланням природних перешкод). А родзинкою фестивалю став так званий мокрий фрістайл, з якого власне і народилася ідея фестивалю. «Все почалося з того, що ми з колегою після гірськолижного спуску стрибнули з трампліну в озеро, температура якого була десь близько чотирьох градусів тепла. Це був справжній кайф і вибух адреналіну і ми вирішили поділитися ним з іншими людьми. І за два тижні торік підготували перший «Адреналін». А цього року на фестивалі у воду стрибнуло вже 25 осіб, головне, що всі вдало», – розповів сьогодні під час прес-конференції один з організаторів фестивалю, львівський екстремал Роман Нестор. За його словами, фестиваль не є комерційним проектом, а організований на ініціативі самих лижників та сноубордерів за спонсорські кошти (до слова повний бюджет фестивалю становив 28 тисяч доларів) і навпаки має на меті максимально спростити фінансові витрати учасників для загальнодоступності цього заходу.

Не встигли ще вручити призи переможцям, а організатори та натхненники фестивалю – львівські екстремали – вже мають чимало планів щодо «Адреналіну-2007»: окрім нових спортивних дисциплін, плануються показові виступи професіоналів, виставки гірськолижного спорядження, битва ді-джеїв, дискотеки під відкритим небом, наметове містечко на снігу для любителів екстремальних ночівель, походи на гору Близницю і навіть стрибки з вертольота на лижах та сноуборді на гору Стіг. Для тих же, хто не вміє кататися на лижах чи сноуборді, але мріє стрибнути в озеро, натягнуть канат і організують «тарзанку», тож долучитися до екстріму і отримати свою порцію адреналіну зможуть усі охочі.
«Цього року «Адреналін» вже фактично став всеукраїнським, а в перспективі ми сподіваємося, що фестиваль отримає статус міжнародного і навіть стане всесезонним, адже передумови для цього є», – сказав Роман Нестор.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ