Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські еменесники перед Великоднем попросили священиків берегти храми від пожежі

Напередодні Великодня Головне управління МНС України у Львівській області звернулося до всіх священнослужителів, представників церковних приходів та віруючих з проханням суворо дотримуватися правил пожежної безпеки у церквах, – повідомили в ГУ МНСУ у Львівській області.

 

"На Львівщині розташовані сотні храмів та церков, більшість з яких є пам’ятками архітектури. Напередодні свята Христового Воскресіння вважаємо за доцільне нагадати Вам про необхідність суворого дотримання правил пожежної безпеки у культових спорудах, які є місцями масового скупчення людей і і мають велику історичну та культурну цінність.

 

Як показує практика, нерідко від необережного поводження з вогнем пожежі спалахують і у Божих храмах. Тому ще і ще раз звертаємося до Вас із проханням бути більш пильними і уважними при користуванні відкритим вогнем під час проведення церковних служб. Не слід залишати у церквах непогашені свічки після завершення богослужінь.

 

Вкрай обережними необхідно бути і з різноманітними електричними гірляндами, якими прикрашають внутрішні конструктивні елементи церков, іконостаси та окремі образи. Використання різноманітних подовжувачів, з’єднання електричних дротів звичайною «скруткою» та використання у електрозапобіжниках так званих «жучків» можуть будь-якої миті призвести до виникнення масштабної пожежі! Тому рятувальники МНС радять після завершення богослужінь повністю знеструмлювати будівлі церков та храмів.

 

Пам’ятайте, що лише спільними зусиллями нам вдасться врятувати від руйнівної сили вогню велику культурну та історичну спадщину наших предків, якою є Божі храми", – йдеться у зверненні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ