Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські громадські організації отримають кошти від Світового банку

В управлінні праці і соціального захисту Львівської міської ради відбулась нарада за участю керівників громадських організацій для підписання угоди щодо надання коштів для реалізації певних соціальних проектів – повідомили у відділі громадських зв’язків Львівської міської ради.
Згідно з цією угодою, громадські організації “Спільнота взаємодопомоги “Оселя”, “Дивосил-здоров’я”, благодійні організації “Мальтійська служба допомоги” та “Навчально-реабілітаційний центр “Джерело”, недержавна організація ЛММГО “Станиця Львів Пласту-НСОУ”, а також Львівський територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян отримають кошти від Світового банку  для реалізації своїх проектів.
Нагадаємо, 6 липня цього року міський голова Львова Андрій Садовий та виконавчий директор Українського фонду соціальних інвестицій Віктор Мірошниченко підписали Меморандум про співпрацю між Українським фондом соціальних інвестицій та Львівською міською радою щодо запровадження моделей соціальних послуг у рамках виконання проекту Уряду України та Світового банку “Фонд соціальних інвестицій”. Нагадаємо, що відповідно до цього Меморандуму відібрані проекти, які будуть фінансуватися як за кошти Світового банку (4 млн грн), так і за кошти міського бюджету (1 млн грн).
Мета соціальних послуг, які будуть сформовані у Львові, полегшити інтеграцію людей з обмеженими можливостями в суспільство, допомогти подолати негативні явища, пов’язані із соціальним сирітством, запобігти насильству в сім’ях, бездоглядності, торгівлі людьми та ін.
«У  ГО «Оселя» передбачено проект створення центру соціалізації для бездомних, в рамках якого заплановано закінчення ремонту нашого корпусу, створення майстерень, в  яких безпритульні могли б навчатися ремонтувати і реставрувати меблі, вивчати комп’ютерну справу, автомеханіку», - розповіла «Гал-info» голова ГО «Оселя» Олеся Саноцька.
Як розповіла Олеся Саноцька, для реалізації проекту ГО «Оселя» Фондом соціальних інвестицій передбачено 400 тисяч гривень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ