Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські «Карпати» громлять латвійських «металургів»

В своєму третьому контрольному матчі на тренувальному зборі в Туреччині футболісти львівських «Карпат» з рахунком 5:0 розгромили срібного призера чемпіонату Латвії «Металургс» (Лієпая).
Як повідомляє Інформаційний центр ФК «Карпати», третій матч львів’ян на тренувальних зборах в Туреччині відбувся на слизькому полі, у дощову погоду та ще й за сильного вітру. Тренерський штаб «Карпат», обираючи стартовий склад команди, вирішив поберегти Сергія Кузнецова, який напередодні зазнав мікроушкодження. Капітан команди Сергій Пшеничних й надалі займається за індивідуальною програмою після перенесеної операції на коліні.
Карпатівці з перших хвилин заволоділи тотальною перевагою, яка, утім, втілилась у гол лише на 38-ій хвилині. Івуарійцю Сулейману Діабі, який перебуває на оглядинах у таборі «Карпат», залишилось закотити м’яча у порожні ворота після ідеальної передачі Сергія Зеньова. Раніше ж карпатівці створили щонайменше чотири гольові нагоди. Спочатку на 5-ій хвилині Діабі обіграв захисника, прострілив на Зеньова, однак той не влучив у ворота. На 16-ій хвилині тому ж Зеньову бракувало лічених сантиметрів після прострілу у виконанні Дениса Кожанова. 19-та та 28-ма хвилини матчу подарували карпатівцям два виходи сам-на-сам: спочатку момент не використав Діабі, потім – Сандро Гурулі. Грузину, до речі, через ушкодження довелось ще до перерви залишити футбольне поле.
Вже на початку другого тайму карпатівці збільшили рахунок: Ігор Ощипко вдало виконав передачу зі штрафного на Василя Кобіна, удар якого низом був бездоганним – 2:0.
На 65-ій хвилині Неманья Тубіч гарматним пострілом здалеку потурбував кіпера суперників – м’яч пролетів над поперечкою. Через хвилину Олег Голодюк змарнував черговий вихід на побачення з воротарем, а ще через одну Тарас Петрівський вдало зіграв головою після подачі кутового – 3:0. На 72-ій хвилині Юрій Фурта пройшов правим флангом, навісив на дальню стійку, звідки Михайло Кополовець повернув м’яча юному нападнику – 4:0. Через лічені хвилини мав забивати вже сам Кополовець, однак після проходу й передачі у виконанні Петрівського пробив впритул зі стійкою. За 10 хвилин до фінального свистка після ефектної комбінація Сілва – Голодюк – Сілва й удару останнього суперника врятував воротар. Утім, без забитого м’яча Кополовцю піти з поля не судилося: Михайло використав вивірений пас низом від Андрія Ткачука – 5:0.
Останній перед поверненням до Львова спаринг карпатівці проведуть 27-го січня. Суперником «зелено-білих» буде срібний призер чемпіонату Сербії «Воєводіна» (Нові Сад).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ