Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські „Карпати” перемогли ФК „Харків” – 1:0

З першим днем весни до Львова повернувся великий футбол. А разом з ним – і чергові перемоги. Першою командою, яку у цьому році приймали і перемогли львівські «Карпати» на стадіоні «Україна», став ФК «Харків»: у матчі 19-го туру національного чемпіонату за вітряної та дощової погоди було зафіксовано результат 1:0 на користь господарів.
У другому таймі почався легенький весняний дощик. За кілька хвилин він перетворився в справжній ураган. На стадіоні позносило добру половину банерів за воротами. Такого футболу бачити раніше не доводилося. Атаки «Карпат» припинилися, а от «Харків» отримав попутній вітер. У прямому значенні. Дощ і потужний вітер били в обличчя «зелено-білим», а гостей гнали у спину – гріх було не атакувати. Гравці Безсонова швидко зрозуміли свою перевагу – для того, щоб зрівняти рахунок не обов’язково навіть було прицільно бити по воротах Налєпи. Достатньо просто ударити по вітру – м’яч міг кілька разів змінити свій напрямок.
У ці важкі для «Карпат» хвилини просто грандіозну підтримку влаштували вболівальники. Ті, хто прийшов на стадіон, і самі як могли трималися від поривів вітру, та все ж знайшли у собі сили, щоб на все горло кричати назву команди. Невдовзі вітер, разом з атаками «Харкова» припинився.
Перший тайм, в ідеалі мав би закінчитися з рахунком 3:0 на користь «Карпат». Перший супермомент втратив Худоб’як, після того як естонський новачок «зелено-білих» Сергій Зеньов втік від захисників, але не зміг переграти Худжамова. М’яч котився до Худоб’яка, який був абсолютно один перед порожніми воротами. Як можна було не забити з такої позиції Ігор не зміг сказати і після матчу. Колекція курйозних моментів футболу поповнилася ще одним промахом. А за кілька хвилин знову у центрі уваги виявився Зеньов. Після точної передачі з флангу 18-річний карпатівець знову залишився без уваги захисників і зльоту пробив з кількох метрів. Але знову щось відвело м’яча від харківських воріт – цього разу вище.
Третя спроба «Карпат» нарешті виявилася вдалою. Налєпа, після невдалого удару харків’янина, вибив м’яча на Фещука, той плечем скинув Зеньову, а естонець у боротьбі з захисником, зумів повернути круглого Максиму. Перед нападником відкрився перспективний коридор і в кілька дотиків Фещук пробив між Худжамовим та штангою – 1:0. Гол Фещука став третім у вищій лізі. До цього він двічі забивав у далекому 2004 році у ворота «Борисфена». А це був сезон, коли «Карпати» покинули вищу лігу.
«Харків» намагався відігратися, але пройти карпатівський захист не вдалося. Не було у складі «городян» екс-карпатівців Батісти і Сучкова. Власне, Батіста таки був на «Україні», але сидів у VIP-ложі. Сучков до Львова вирішив не їхати. «Харків» грав і без свого капітана – Березовчука, який пропускав гру через перебір жовтих карток.
Другий тайм, окрім урагану, мало чим запам’ятався. Хоча варто відзначити вихід Кожанова – хлопець дуже непогано вписався в ансамбль і навіть кілька разів гостро пробивав по воротах. А в кінці матчу фанів на трибунах потішив Годвін – отримавши м’яча в центрі поля, він пройшов трьох суперників і технічно пробив – м’яч трохи перелетів перекладину. Ніби нічого особливого, але ж Годвін так само часто б’є по воротах, як Худоб’як не влучає у порожні ворота.
Перемога над ФК «Харків» дозволила «Карпатам», в активі яких стало 22 очки, піднятися в турнірній таблиці на 9-ий щабель. Причому криворізькому «Кривбасу», який йде 8-им, «зелено-білі» поступаються лише через гіршу різницю забитих і пропущених м’ячів. Наступний поєдинок «Карпати» проведуть напередодні Міжнародного жіночого дня: 7-го березня в Донецьку вони поміряються силами з тамтешнім «Металургом». Цей поєдинок у прямому ефірі транслюватиме канал УТ-1. Початок трансляції о 18.55.
 Валерій Яремченко, головний тренер «Карпат»:
- Перша гра весни - продовження другого кола. Після великої перерви була стартова гра, а, відповідно, і хвилювання у хлопців. Я їм вдячний, що хвилювання закінчилося після першого свистка арбітра. Гру ми контролювали і в нападі, і в захисті. І не лише тому, що гол забили. А от після 20 хвилини другого тайму, мені здається, що карпатівці почали грати на утримання рахунку, а відповідно і робити помилки. Це було неправильно. В центрі поля Кірільчик почав програвати. Але це не значить, що він погано грав. Тому я поставив його ближче до захисту, а в центр змістив Худоб’яка. Перемога, вважаю, заслужена. Ми не дали гостям нічого зробити біля своїх воріт, а самі могли забити другий гол.
- Оцініть дебют трьох новачків.
- Це важко зробити. Вважаю, що оцінку їм потрібно давати не по хвилинах, які вони провели на полі, а по їхніх якостях. Думаю, уболівальники побачать, що вони зможуть допомогти команді.
- Ще буде підсилення команди?
- Про це можна буде говорити, коли з гравцем підпишуть контракт. А чутки розповсюджувати не варто.
- У матчі за дубль 90 хвилин відіграв Алегбе. Ви бачите його в основі?
- Так, бачу. Я знаю Алегбе, але зараз він не в тому стані, щоб грати за основу. Рівень його фізичної підготовки наразі не відповідає рівню основних гравців. Тому він грав за дубль.
- Кірільчик і Годвін не були на останніх зборах з першою командою. Це позначилося сьогодні на грі?
- Так. Коли гравці знаходяться поруч, вони краще розуміють один одного, знають сильні і слабкі сторони партнерів, розуміють коли потрібно підстрахувати.
- Чи задовольнив вас стан футбольного поля?
- У першому таймі Кобін хотів «шведкою» віддати пас, а це була гольова атака – ви бачили, що з того вийшло? (м’яч полетів у протилежний від воріт бік – Авт.) Думаю, наші працівники через два тижня зможуть підтягнути стан поля. Бо результат гри залежить не лише від гравців. Думаю, «Карпатам» і «Динамо» було б краще грати на нормальному полі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ