Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські „Карпати” з київським „Арсеналом” розійшлися миром – 1:1

В останньому матчі чемпіонату України з футболу перед зимовою перервою львівські „Карпати” на домашній арені розійшлися миром з київським „Арсеналом” – 1:1.
Поєдинок між львівськими „Карпатами” та столичним „Арсеналом” завершився внічию 1:1, і „зелено-білі” таким чином втратили нагоду завершити перше коло чемпіонату на четвертому місці у турнірній таблиці. На гол Аляксєя Сучкова футболісти „Арсеналу” відповіли точним ударом головою Юрія Беня. Беньо став третім екс-гравцем „Карпат”, точний удар якого безпосередньо вплинув на результат його команди у матчах проти „зелено-білих”. Нагадаємо, що перемогу „Дніпру” приніс Володимир Єзерський, Сергій Даниловський відзначився за „Чорноморець”, і тоді його команда виграла. А тепер удар головою у виконанні Юрія Беня дозволив „канонірам” вирвати нічию у цьому принциповому, зважаючи на його передісторію, поєдинку.
Перший тайм обидві команди розпочали дуже активно, і вже на 1-й хвилині Сучков вийшов сам на сам з Деонасом, проте його удар виявився несильним. Через дві хвилини активність Батальського призвела до того, що Андрієві Тлумаку довелося вийти за межі власного штрафного, де він зіграв руками: за це арбітр матчу Ігор Подушкін показав капітану „Карпат” жовту картку. Після цього гра дещо заспокоїлася, і в першому таймі обидві команди шукали свого щастя завдяки переважно ударам з дальньої відстані. У „Карпат” пробивали Іщенко, Кобін, Лапко. В „Арсеналу” небезпечними ударами в основному відзначався майстер „дальньої артилерії” Канкава. Проте жоден з цих ударів успіху не приніс.
Другу половину зустрічі активніше розпочали саме львів’яни, і це одразу принесло їм успіх. Відзначимо також повернення на поле після травми Ігоря Худоб’яка, який по перерві замінив Миколу Лапка. Отож, на 49-й хвилині після прострілу з правого флангу у виконанні Василя Кобіна, Аляксєй Сучков на дальній стійці впритул розстріляв ворота „Арсеналу”, і рахунок було відкрито. Після цього „Карпати” не віддали ініціативу і продовжували атакувати. Мали моменти Кобін, Фещук, проте реалізувати їх не вдалося. А на 70-й хвилині спрацювало старе футбольне правило: не забиваєш ти – забивають тобі. Після навісу з кутового екс-капітан „Карпат”, а сьогодні капітан „Арсеналу” Юрій Беньо точно пробив головою. Мабуть, Олександр Іщенко у зимовому міжсезонні посилено працюватиме зі своїми підопічними у компоненті гри на „другому поверсі”, адже дуже вже багато „Карпати” пропустили саме через програні верхові дуелі.
Після пропущеного голу футболісти „Карпат” спробували відігратися і провели кілька небезпечних атак на ворота свого суперника. Найнебезпечнішими у ці хвилини у „зелено-білих” виглядали Кобін та Сучков. На 88-й хвилині цим двом футболістам ледь не вдалося повторити гольову комбінацію, але цього разу після навісу Кобіна з правого флангу Сучков головою пробив неточно. Могли „Карпати” й пропустити, але Перич, фактично вийшовши сам на сам з Тлумаком, пробив дуже невдало.
Отож, цей поєдинок став останнім у першому колі національної першості. У „Карпат” в активі стало 23 очки, і вони завершили перше коло на 6-му місці.
Олександр Іщенко, головний тренер „Карпат”, зазначив: „Дуже вдячний уболівальникам, які протягом сезону підтримували команду. Це діє на самовідданість хлопців у матчі. Сьогодні на полі в них була справжня самовіддача, вони хотіли здобути цю перемогу. Дуже багато емоцій було в другому таймі. Команда має претензії до Максима Фещука, перш за все за його бійцівські якості. Я думаю, ми висновки зробимо. Вважаю, що ми зробили помилку, коли відрахували Лакі Ідахора”.
Олександр Заваров, головний тренер „Арсеналу”, так прокоментував гру: „Карпати” – хороша команда. Молоді хлопці, я думаю, незабаром гратимуть в гарний футбол. Мені було трохи важко зібрати усю команду –  в одного весілля було, в інших ще щось... Тому я задоволений результатом, він по грі. В обох команд було чимало моментів, але підвела індивідуальна майстерність. Хочу вибачитися за свої заяви, якщо я чимось образив „Карпати”. Ми зібралися з хлопцями і вирішили їхати до Львова. Вони сказали, що це солідна команда. Тому, думаю, вони отримали задоволеня від гри”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ