Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівські керівники органів місцевого самоврядування ознайомилися з польським досвідом в галузі екології та нетрадиційної енергетики

ЛМГО „Центр інформаційного консалтингу”(м. Львів) і Фонд Розвитку м. Миколаїв спільно із Краківською асоціацією адміністрації муніципального житла” (Польща) за фінансової підтримки Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ реалізували проект "Навчальна програма для місцевого самоврядування в галузі екології і нетрадиційної енергетики” де на першому етапі - Львівські керівники органів місцевого самоврядування ознайомилися з польським досвідом в галузі екології та нетрадиційної енергетики. Про це «Гал-info» повідомив керівник проекту "Навчальна програма для місцевого самоврядування в галузі екології і нетрадиційної енергетики” директор Львівської міської громадської організації „Центр інформаційного консалтингу Володимир Бригілевич.

За його словами, львівські керівники органів місцевого самоврядування відвідали звалища побутових відходів Барич, очисних споруд Плашув, Подхалянської геотермії (м. Новий Тарг – м. Закопане), зустрічі з представниками влади м. Краків та м. Закопане справило враження від побаченого і розуміння того, як можна вирішувати проблеми екології і розвивати нетрадиційні джерела енергії. „Ці заходи, які ми організували для наших українських колег у Кракові, показали їм , як можна впроваджувати нові технології для вирішення проблем з екологією і розвитком нетрадиційної енергетики” — наголосив у своєму виступі керівник Краківської асоціації муніципального житла п. М. Краков’як
Другий етап проекту - проведення тренінг-семінару у м. Миколаєві (23-24.05.2006р.) для  керівників органів місцевого самоврядування, які працюють в сфері комунального господарства, займаються питаннями збору та утилізації сміття, впровадження енергозберігаючих технологій, реалізацією програм нетрадиційних джерел енергії, екології та охорони навколишнього середовища.
Як додав Володимир Бригілевич, серед тем і питань, які обговорювались, були екологічні – практичні методи і способи вирішення екологічних проблем з довкіллям, обговорення системи екологічного моніторингу, участь громадськості і органів місцевого самоврядування у цьому та можливості їх впливу на формування державної політики щодо екології, обговорення досвіду краківської міської влади в галузі охорони навколишнього середовища, порівняння досвіду курортного м. Закопане і прибережних курортних зон Миколаївщини у галузі екології, обговорення досвіду і принципів закладання нових сміттєзвалищ, порівняння технологій спалювання і сортування сміття, досвід м. Червонограда у вирішенні екологічних, економічних та юридичних питань при закладанні звалищ побутових відходів, обговорення ідеї щодо створення Асоціації районів і міст Надбужжя (басейну р. Західний Буг) на підтримку польської програми «Чистий Буг» і декларування можливих заходів та дій місцевих органів влади; та щодо розвитку нетрадиційної енергетики – оцінка ситуації на Львівщині та Миколаївщині, представлення проектів по когенерації у комунальній сфері, термомодернізації будинків комунальної власності, оцінка потенціалу біомаси лісів області та перспективи розвитку геотермії у Мостиському та Самбірському районах Львівщини, обговорення та оцінка потенціалу біомаси соломи і потенціалу вітру та перспективи розвитку геотермії у Миколаївській області.
Як повідомляло «Гал-info», ЛМГО „Центр інформаційного консалтингу” спільно із Краківською асоціацією адміністрації муніципального житла” (Польща) був проведений  міжнародний семінар на тему  „Енергозберігаючі технології, відновлювальні джерела енергії, екологія навколишнього середовища”, (30-31.05.2006р.)  за участю польських і українських експертів та тренерів для керівників органів місцевого самоврядування та фахівців, які працюють у сфері комунального господарства, займаються питаннями збору та утилізації сміття, впровадженням енергозберігаючих технологій, реалізацією програм альтернативних джерел енергії, екології та охорони навколишнього середовища.
На семінарі також обговорили  питання впровадження  енергоощадних технологій в комунальному господарстві, європейські стандарти і досвід; про стан та потреби впровадження відновлювальних джерел енергії, інноваційні проекти регіональної енергетики, когенераційні системи виробництва електричної та теплової енергії, біомаса, біогаз, позабалансові газові родовища, продукція біомаси та досвід вирощування біомаси в Польщі і в Україні.       
 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ