Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівські комуністи поставили під сумнів законність формування Львівської міської ТВК

У Вищому адміністративному суді України зараз знаходиться на розгляді скарга ЛОК КПУ про законність формування Львівської міської ТВК – про це „Гал-info” повідомив перший секретар ЛОК КПУ Олександр Калинюк. Якщо за скаргою комуністів буде прийнято позитивне рішення, то це означатиме, що міська ТВК була сформована незаконно, що дозволить подати наступну скаргу – про законність проведення самих виборів до Львівської міської ради і в разі позитивного для комуністів рішення – нові вибори до Львівської міської ради, – пояснив „Гал-info” Олександр Калинюк.
Протягом всього цього часу старий склад ЛМР виконуватиме свої функції. Водночас Олександр Калинюк не зміг сказати, скільки така ситуація триватиме, оскільки відповіді з Вищого адміністративного  суду ще не надходило.
 Олександр Калинюк зазначив, що при формуванні Львівської міської ТВК було допущено ряд порушень як Закону про місцеве самоврядування, так і про вибори до місцевих рад, зокрема не було дотримано пункту про терміни скликання сесії міської ради, крім того, місцевий суд під час розгляду скарги комуністів визнав інтернет-сайти засобами масової інформації, що є порушення законодавства.
 За результатами виборів до Львівської міської ради, які відбулись 26 березня потрапили Блок „Наша Україна”, Блок Юлії Тимошенко, громадянська партія „Пора”, ВО „Свобода”, Український народний блок Костенка-Плюща та ПРП.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ