Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівські КУНівці клопотатимуть перед Ющенком щодо заснування ордена ім. С.Бандери «Золотий хрест за заслуги перед українською нацією»

ЛОО КУН ініціюватиме прийняття Львівською обласною радою звернення до Президента України щодо заснування державного ордену ім. С. Бандери «Золотий хрест за заслуги перед українською нацією». Про це у коментарі «Гал-info» повідомив голова ЛОО КУНу, депутат ЛОР Микола Пшевлоцький.
«Ініціатива Львівської обласної організації полягає у тому, щоб було засновано державну нагороду «Золотий хрест за заслуги перед українською нацією». Це наша ініціатива, яка користується підтримкою усього Конгресу. І на сесії Львівської обласної ради у комплексі усіх заходів із вшанування пам’яті Степана Бандери ми будемо пропонувати це і звертатися до Президента України Віктора Ющенка», — зазначив Пшевлоцький.
Микола Пшевлоцький також прокоментував звернення Івано-Франківської обласної ради до Президента України щодо присвоєня Степану Бандері почесного звання Героя України (посмертно): «Степан Бандера – це не герой України, це символ Української нації, це символ національної соборності Української держави та боротьби за незалежність. Степан Бандера – значно більше, аніж просто Герой України. Звичайно, ми підтримуємо ініціативу Івано-Франківської обласної ради, ми не проти, однак ЛОО КУН ініціює заснування державного ордена «Золотий хрест…», так, як є, наприклад, орден Богдана Хмельницького, який мали би отримати усі борці за незалежність України 20 століття. ЛОО КУН не заперечує проти звання присвоєння звання Героя України, однак наша позиція більш ширша: Степан Бандера у своєму впливі на історію України значить набагато більше, аніж Герой, і орден його імені – це значно вище », — зазначив Микола Пшевлоцький.
Нагадаємо, Львівська облрада оголосила 2008-й Роком пам’яті Степана Бандери на Львівщині. Натомість Івано-Франківська обласна рада звернулася до Президента України Віктора Ющенка із клопотанням про присвоєння звання Героя України Степанові Бандері (посмертно).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ