Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львівські «Леви» на виїзді здолали київський «Компаньон-Нафтогаз»

Пропустивши першими гол у свої ворота, львівські «Леви» в матчі32-го туру регулярної першості Професійної хокейної ліги Україниу гостях зуміли змінити хід зустрічі на свою користь і в такий спосіб взяти гору над київським «Компаньон-Нафтогазом», повідомила прес-служба «Левів».

Поєдинок на льодовій ковзанці столичного спорткомплексу АТЕК розпочався з атак господарів. Але гості зуміли відбити стартовий штурм «нафтовиків», а згодом і вирівняти гру. Втім, головна заслуга в тому, що на першу перерву команди пішли за рахунку 0:0 належить воротарю «Левів» Горєлову. Зокрема кіпер «червоно-чорних» врятував свою команду від неприємностей, коли на очне побачення з ним вискочило одразу двоє киян.

І все ж рахунок у грі відкрили підопічні Олександра Сеуканда, які зуміли реалізувати свою чисельну перевагу. Вміння закидати у більшостіпродемонстрували згодом і «Леви»: Пономарьов з-за воріт віддав передачу на п’ятачок і Янченко в дотик переправив шайбу у сітку. Зазначимо, що це була сота шайба нашої команди в офіційних іграх її прем’єрного сезону. Ювілейний гол додав львів’янам наснаги і невдовзі вони відкрили лік другій сотні. Цього разу відзначився один з наймолодших гравців команди Хонін. Народження сина (12-го січня Денис став батьком), судячи з усього, пішло 22-річному захиснику на користь і саме він завершив потужним кидком від синьої лінії багатоходову комбінацію партнерів при розіграші чисельної більшості у форматі «п’ятеро проти трьох».

Втім, «нафтовики» довели, що і в них вольові якості на належному рівні і вони також вміють відіграватися. Захисник «Левів» Мошкарьов з порушенням правил зупинив вихід сам на сам з воротарем Борисенка і арбітр цілком справедливо призначив буліт. Хокейний пенальті постраждалий виконав бездоганно – 2:2. Але це не допомогло господарям врятуватися від поразки. В подальшому гра проходила за помітної переваги гостей.

Ще до другої перерви львів’яни встигли знову вийти вперед, забивши гол у роздягальню. І знову в епіцентрі подій був все той же Мошкарьов, який потужно ляснув від синьої лінії – шайба пройшла в лічених сантиметрах над поперечкою, але першим на добиванні після відскоку від бортика був Гнітько. Зауважимо, що свою третю шайбу, як і дві перші, «Леви» закинули у більшості. А в третій 20-хвилинці, вже в рівних складах, партнери вивели Хоніна на чудову позицію для кидка і Денис просто таки розстріляв кіпера команди суперника Зав’ялова, оформивши в такий спосіб «дубль» і встановивши підсумковий рахунок зустрічі – 4:2 на користь «Левів».

«Компаньон-Нафтогаз» (Київ) – «Леви» (Львів) – 2:4 (0:0; 2:3; 0:1). 19 січня. Київ.СК «АТЕК». Початок 18:45. 200 глядачів

Шайби закинули: 1:0. Гаврилюк (Шаритон, Кривомаз, 20:47 – у більшості), 1:1. Янченко (Пономарьов, Гнітько, 29:02 – у більшості), 1:2. Хонін (Сидоров, Марушев, 31:12 – у більшості 5х3), 2:2. Борисенко (31:49 – штрафний кидок), 2:3. Гнітько (Мошкарьов, Пономарьов, 39:37 – у більшості), 2:4. Хонін (Сидоров, Марушев, 44:39)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ