Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські лікарі не відмовлялися надавати допомоги ВІЛ-інфікованій жінці

Головне управління охорони здоров’я ЛОДА спростовує інформацію, розміщену 19.05.2006 року  на web-сторінці  Західної інформаційної корпорації  та 25.05.2006 року  на шпальтах газети „Суботня пошта” щодо відмови  у наданні лікарями гінекологічного відділення ЛОКЛ медичної допомоги ВІЛ-інфікованій пацієнтці.
Спеціальна комісія Головного управління охорони здоров'я провела службове розслідування, під час якого було з'ясовано, що ВІЛ-інфікована жінка поступила на лікування у гінекологічне відділення ЛОКЛ, з діагнозом "киста бартолінієвої залози  зліва, нориця",  ще до появи інформації у пресі.  Після госпіталізації та відповідного обстеження хворій призначили курс лікування, з яким вона повністю погодилась. Відмови у наданні медичної допомоги не було. Претензій до  лікарів у пацієнтки немає.
Також регіональний представник Всеукраїнської мережі ЛЖВ (людей, що живуть з ВІЛ) М. Маневська, яка давала коментар до статті, заявляє, що: "Факти,  які подані в цій статті, не відображають мою думку. Інтерв'ю надавалося по телефону. Перед публікацією Ольга Заваринська  не ознайомила мене  зі змістом її статті. Як регіональний представник ВМ ЛЖВ я прагну співпраці та порозуміння з лікарями міста та області з метою надання медичної, соціальної, психологічної та юридичної допомоги  ВІЛ-позитивним людям" (процитовано дослівно).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ