Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівські лікарі видалили хлопчику пухлину на пальці руки

Фото: Лікарня святого Миколая
Фото: Лікарня святого Миколая
Фото: Лікарня святого Миколая
Фото: Лікарня святого Миколая
1/2
Батьки думали, що забій, а виявилося, що у сина – пухлина. Чорна пляма на нігтику могла позбавити маленького вінничанина можливості повноцінно рухати рукою. За порятунком родина звернулася до хірургів дитячої лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання Львова. Про це повідомляє ЛМР.

7-річний Ярослав Саула найбільше любить грати у футбол. Тож з радістю ходить на тренування, деякі з яких йому довелося пропустити через хворобу. Коли хлопчику було 3 роки, на великому пальці правої руки в нього з’явилися смужки чорного кольору. Спочатку батьки подумали, що син просто вдарився. Втім вирішили про всяк випадок показати дитину спеціалістам. І недарма. Адже вінницькі медики з’ясували: це невус – доброякісне утворення у вигляді пігментної плями на шкірі. Пухлина утворилась прямо під нігтиком Ярика.

Місцеві хірурги видалили крихітний новоутвір. Однак за 4 роки у дитини стався рецидив: пальчик почорнів і навіть почав деформуватись. За порятунком мама повезла сина до Львова – до фахівців лікарні святого Миколая.

Обстеживши дитину, спеціалісти з’ясували, що пухлина розрослася вже на самій кістці нігтьової фаланги. Ба більше, вона деформувала палець та підняла вже геть чорний ніготь. А через біль хлопчик уже не міг повноцінно рухати кистю.

На мультидисциплінарному консиліумі онкологи, травматологи і хірурги вирішили: оперувати потрібно якнайшвидше. Під час втручання хірурги повністю видалили пухлину, а з нею – і частину кістки.

На момент втручання розмір новоутвору сягав уже понад 1,5 сантиметра! Тож на місці, де була пухлина, утворився дефект. Тобто бракувало невеликої частинки пальчика, а здорова кістка була оголеною. Аби закрити її шкірою, хірурги виконали лоскутну пластику. Вони зробили геометричні розрахунки, викроїли шкіру з різних частинок пальця дитини і перекрили дефект. Операція минула успішно і зараз Ярослав уже повернувся до Вінниці – він зможе без застережень продовжити ганяти м’яча на улюблених тренуваннях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ