Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські лікарі-психіатри планують розвіяти негативні стереотипи щодо психіатричних лікарень

Провідні психіатри Львівської області в рамках відзначення Дня психічного здоров’я, який припадає на 10 жовтня, планують провести акцію „Відкритий Кульпарків”, метою якої є привернути увагу громадськості до проблем психічно хворих людей, а також і усунути негативний стереотип, яке існує довкола психіатричної лікарні. Про це сьогодні, 18 жовтня 2006 року, повідомив журналістам головний психіатр області Юрій Закаль. Коли саме відбудеться така акція, ще невідомо, проте відбудеться вона на території Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні.

У Львівській області працюють 223 лікарі-психіатри, які мають відповідну фахову підготовку. Амбулаторну допомогу забезпечують 69 лікарів-психіатрів.
 Всього на обліку на Львівщині станом на 1 січня 2006 року перебуває 46 487 (без дітей і підлітків) осіб з розладами прихічного здоров’я. В 2005 році перебувало на обліку 61 396 (дорослі, підлітки і діти) хворих з психіатричною патологією.
Ліжковий фонд психіатричної служби Львівської області за останні роки не змінився і становить 2 415 ліжок та 155 місць денного стаціонару. В психіатричних стаціонарах Львівської області працюють 140 лікарів-психіатрів.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ