Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські медики стали третіми в змаганні бригад швидких

З 25 по 28 січня 2012року у м. Щирк (Республіка Польща) проводились щорічні зимові міжнародні змагання для бригад швидкої медичної допомоги. Серед українських команд запрошення отримала команда Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, що є однозначно високою оцінкою діяльності закладу, повідомила прес-служба ГУОЗ Львівської ОДА.

З огляду на престижність змагань, враховуючи завдання та функції, покладені на Львівський центр медицини катастроф, особливо в період підготовки до медичного забезпечення ЄВРО-2012, участь нашої команди у цьому заході була однозначно доцільною та необхідною.

Для участі у міжнародних змаганнях була скерована бригада комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» у складі:

-Шиналь Галина Яківна- лікар;

-Бублик Ганна Володимирівна- фельдшер;

-Ценькало Богдан Євгенович – фельдшер;

-Яремко Віктор Іванович- водій.

Участь у зимових міжнародних змаганнях для бригад швидкої медичної допомоги в м. Щирк приймало 62 команди, серед яких - 49 команд з Республіки Польща та 13 команд з інших країн, зокрема з Литви, Греції, Німеччини, Бельгії, Швеції.

Україну представляли:

- команда Львівського обласного центру медицини катастроф (м. Львів)

- команда медичної клініки «Борис» (м. Київ);

- команда станції ШМД м. Кіцмань

- команда Львівського клінічного госпіталю Державної прикордонної службиУкраїни.

Боротьба у змаганнях була доволі жорсткою, напруженою та високопрофесійною. Оцінювання виконаних завдань проводились застандартами, прийнятими у країнах Європейської спільноти. Для коментуваннявиконаних завдань на етапах, закордонні команди мали своїх перекладачів.

Команда Львівського центру медицини катастроф, перед поїздкою на змагання, ретельно готувалась. До складу бригади увійшли медичні працівники, які мають практичний досвід роботи у системі швидкої та невідкладної медичної допомоги, систематично підвищували свій фаховий рівень шляхом участі у заходах, що стосувалися питань екстреної медичної допомоги, зокрема проходили навчання на базі Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» (м. Київ), в рамках реалізації Львівським центром медицини катастроф міжнародного медичного проекту, пройшли стажування у Республіці Польща та брали участь у тренінгах, були учасниками змагань для бригад швидкої медичної допомоги у Польщі та «Галицькомумедичному ралі» у м. Львові.

Команда у цьому складі, на базі навчально-тренувального відділу, проводила семінари для працівників швидкої медичної допомоги Львівської області, включаючи відпрацювання практичних навиків на манекенах та муляжах.

Завдання складалось з денних та нічних етапів та включало: вміння правильно провести серцево-легеневу реанімацію, (включаючи дітей), надати допомогу при травмах, організувати надання допомоги в осередку з великою кількістю потерпілих, виконати тестові завдання.

Бригада Львівського центру медицини катастроф професійно справилась із завданнями була одною з найкращих і посіла 2-ге призове місце серед закордонних команд та отримала третє призове місце у загальному заліку за проведення серцево-легеневої реанімації у дітей

Участь у таких заходах міжнародного формату є однозначнопозитивною для наших медиків, що працюють у системі екстреної медичної допомоги. Адже це дає можливість глибше ознайомитися з європейськими стандартами надання екстреної медичної допомоги на дошпитальному етапі, провести обмін досвідом, підвищити свій професійний рівень та налагодити і підтримувати партнерські стосунки з аналогічними службами Європейських країн.

Досвід, отриманий медичними працівниками під час проведення цих змагань, в подальшому буде використовуватися у повсякденній роботі,що в свою чергу забезпечить покращення надання своєчасної, уніфікованої, якісної, кваліфікованої екстреної медичної допомоги громадянам України та іноземним гостям.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ