Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські медики взяли участь у престижних змаганнях служб екстреної медичної допомоги Європи, проте зайняли устаннє 32 місце

З 25 по 28 травня 2006 року у гірській місцевості Північної Чехії проходило одне із найдавніших та найпрестижніших змагань служб екстреної медичної допомоги Європи — Десятий міжнародний Ралі Рейвіз, у якому вперше цього року взяла команда українських медиків представлена Львівським центром екстренної медичної допомоги та медицини катастроф. Про це сьогодні, 8 червня 2006 року, під час прес-конференції повідомив головний лікар Центру Богдан Ельяшевський. Львівська команда брала участь в Ралі на офіційне запрошення міністра здоров’я Чеської республіки др. Давида Рата. У склад команди входили керівник екіпажу  Богдан Ельяшевський, лікар Ярослав Пилипець, медсестра Ольга Крушельницька, а також пілот екіпажу, викладач Центру невідкладних станів та координатор проекту.

«Ми зайняли останнє 32 місце, — наголосив завідувач відділу оперативно-рятувальної роботи Центру екстреної медичної допомоги катастроф Святослав Степанишин. — На це є ряд об’єктивних причин, зокрема, суперниками були дуже сильні команди, які вже неодноразово брали участь у цих змаганнях і знають усю їх специфіку; окрім того, наша команда була дещо неукомплектована і у нас були організаційнві проблеми».
За словами членів екіпажу, завдяки участі у цьому змаганні Україна в особі львівської делегації певним чином заявила про себе, як про країну, що прагне досягнути найвищих стандартів у даній галузі. Досвід, який набув український екіпаж може бути використаним для повсякденної роботи та підгтовки подібних змагань в Україні. Налагоджено зв’язки з аналогічними службами Словенії, Польщі, Угорщини, Чехії.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ