Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські медики з госпіталю прикордонних військ повернулися зі змагань з Любліна

Львівські медики з госпіталю прикордонних військ були єдиними представниками України на міжнародних змаганнях з медицини невідкладних станів у польському Любліні. Повідомили у Львівському клінічному госпіталі Державної прикордонної служби України.

Львівським медикам довелося демонструвати фаховість у нестандартних ситуаціях. Насамперед вони мусили надати допомогу 30 «потерпілим» під час змодельованого нападу терористів на молодіжну дискотеку. Також «викликали» гелікоптер з опікового центру до двох «потерпілих»під час «вибуху» на АЗС. Серед конкурсних завдань було і надання медичної допомоги потерпілим в аварії автобуса, що перекинувся. А також –«виклик» у центр міста до людини,котра втратила свідомість, а поряд з нею сидів великий злий собака.

-На фоні інших команд ми виглядали непогано і поступилися переможцям мінімальною кількістю балів, - каже начальник клініки хірургії госпіталю, полковник медичної служби Андрій Іващенко. – Працювали переважно вночі в умовах, близьких до реальних.

Попри те, що Львівський клінічний госпіталь Державної прикордонної служби України не має у своїй структурі служби швидкої допомоги, його працівники вже упятнадцяте змагалися у професійній майстерності з медиками Європи, а відтак можна говорити про те, що у таких змаганнях вони як аматори виборюють перемоги у професіоналів.

-Досвід участі у таких змаганнях є неоціненний. Жодного разу бригади невідкладної допомоги на конкурсах не повторювалися складом. Тому більше 150 осіб медичного персоналу закладу добре навчені і завжди готові надавати невідкладну допомогу, - каже начальник клінічного госпіталю державної прикордонної служби України, полковник медичної служби Михайло Карнаух. – До кінця нинішнього року у шпиталі запрацює відділення медицини невідкладних станів. У госпіталі вже є шість реанімобілів, які оснащені необхідним обладнанням.

З участі у міжнародних змаганнях львівські медики-прикордонники повернулися не лише з новим досвідом, вони також привезли додому подарунки: набори засобів для надання невідкладної допомоги в екстрених ситуаціях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ