Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівські міська та обласна ради поповняться безробітними та пенсіонерами

В результаті виборів народних депутатів України до парламенту потрапило п’ятеро депутатів Львівської міської ради: «свободівці» Руслан Кошулинський (голова фракції), Юрій Михальчишин, Олег Махніцький, «ударівець» Ярослав Гінка (голова фракції), а також представник «Фронту змін» Михайло Хміль(голова фракції). Всі вони у 2010 р пройшли до ради за списком. Про це написала у сьогоднішньому, 2 листопада, номері «Львівська пошта».

Тож, відповідно до зареєстрованих виборчих списків, які партії нині змінювати не можуть, фракцію «Свободи» мають поповнити підприємець Роман Вусач, студент Українського католицького університету Андрій Дацків та інженер Орест Олійник.

Щодо фракції УДАРу в міськраді, то її оновить юрист Юрій Мартинюк, а замість Михайла Хміля у фракцію «Фронту змін» прийде підприємець Олександр Алексєєв.

Чит. також:  «Львівську «Свободу» обезголовлять».

У Львівській обласній раді народними депутатами стало лише четверо осіб, які у 2010 році обиралися до Львівської обласної ради за списками: «свободівці» Олег Тягнибок( голова партії), Леонтій Мартинюк, Ігор Кривецький і представник «Фронту змін» Степан Кубів( голова фракції та обласної організації).

На їхні місця в облраду мають зайти від «Свободи» Богдан Каспер, Іван Калинич (обоє на час реєстрації списку у 2010-му були тимчасово непрацюючими) і підприємець Руслан Помірний. Своєю чергою від «Фронту змін» в облраду має увійти пенсіонер Стефан Ясницький.

Додамо також, що зазначені депутати, які можуть замінити колег-списочників мають право відмовитись від мандата, тоді депутатом стане наступний у списку.

Нагадаємо, що в результаті парламентських виборів, за підрахунками Гал-інфо, Львівська обласна рада оновиться на 9,5%, а Львівська міська рада - на 5,5%. (Всього в депутатському корпусі облради 116 депутатів, а міської ради – 90).

Чит. також: «На Львівщині звільниться сім мажоритарних округів і посада голови облради».

Відповідно, звільняється сім округів у Львівській області.

Округ № 2 у Львові, по якому пройшла Ірина Фаріон.

Округ № 19 (Бродівський р-н), де перемогла Ірина Сех.

Округ № 20 (Бродівський р-н), на якому переміг Олег Панькевич.

Округ № 24 (Городоцький р-н), де переміг Ярослав Дубневич.

Округ № 34 (Кам'янка-Бузький р-н), де переміг Михайло Блавацький

Округ №  47 (Сколівський р-н), де переміг Андрій Тягнибок

Округ № 58, (Яворівський р-н, найбільш чисельний сільський округ у Львівській області), де переміг  Василь Пазиняк.

Відповідно до закону про місцеві вибори, кандидатів у депутати місцевих рад можуть висувати лише осередки партії.

Варто додати, що у Львівській «Свободі» поки від коментарів утримуються і посилаються на завтрашнє сесійне засідання сесії Львівської обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ