Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Львівські музеї можуть залишитись без охорони. Борг – 2,5 млн грн

Через відсутність в країні бюджету львівській музеї можуть залишитися без охорони. Держава заборгувала Державній службі охорони в Львівській області 2,5 мільйони гривень. Про це Гал-інфо повідомив начальник УДСО у Львівській області Михайло Дзюдзь.

 

За словами Михайла Дзюдзя, йдеться про заборгованість з охорони музеїв, які фінансуються з державного бюджету, а саме Львівська галерея мистецтв, Національний музей, Історичний музей та підрозділи Галереї мистецтв – Золочівський, Олеський, Підгорецький замки.

 

«Численні звернення і наші, і директорів музеїв до міністерства культури наразі нічого не дають. Усі «кивають» на те, що немає державного бюджету і просять нас зачекати. Ми розуміємо, що немає бюджету, що в міністерстві кадрові зміни, але ми не можемо працювати безкоштовно», – каже він.

 

Водночас, заборгованості із заробітної плати перед працівниками ДСО немає. Начальник служба каже, що аби виплатити охоронцям зароблене, змушені економити на спецтехніці, формі, набоях. «Міліціонери не винні в ому, що в країні немає бюджету. От Львівобленерго, як приватна структура, за 500 гривень відключила Галерею мистецтв. А ми – державна структура. Нам винні сотні тисяч гривень, а ми не можемо нічого вдіяти», – додав він.

 

Михайло Дзюдзь додав, що готовий зачекати до 1 квітня, а далі діятиме «іншими методами».

 

Нагадаємо, 4 березня Державна служба охорони при ГУМВСУ у Львівській області поширила заяву про те, що 19 березня керівництво УДСО буде змушене припинити дію угод на охорону 25 музеїв міста та області у зв’язку з несплатою. На той час зазначені об’єкти культури заборгували за надані ДСО послуги 1 742 тис. грн, з яких – 1 430,9 тис. грн – борг державного та 311, 1 тис. грн – місцевого бюджету.

 

На сьогодні, каже начальник УДСО, місцеві бюджети за послуги з охорони розрахувалися.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ