Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Львівські митники вилучили понад 100 пляшок вина, які намагалися незаконно ввезти в Україну

У пункті пропуску "Шегині - Медика" львівські митники виявили у рейсовому автобусі, який прямував з німецького Фрайбурга до Херсона, незадекларований алкоголь.
фото - пресслужба Львівської митниці

Про це інформує пресслужба Львівської митниці.

Під час перевірки транспортного засобу, в якому перебували 33 пасажири та п’ять водіїв, у митників виникла підозра про наявність незадекларованих товарів. Автобус відправили на сканування стаціонарною системою, за результатами якого митники спільно з прикордонниками виявили 108 пляшок вина "Christkindl Glühwein". Літрові пляшки з глінтвейном  були поміж кріслами в салоні автобуса та належали одному з водіїв.

Так, громадянин України - мешканець Львівщини,  - не заявив за встановленою формою точні відомості про кількість, вартість та найменування товару.  Такі  дії мають ознаки порушення  митних правил, передбачене ст. 472 (Недекларування товарів) Митного кодексу України. Санкція статті передбачає накладення штрафу розміром 100 відсотків вартості цих товарів з конфіскацією. Невдовзі  справу скерують до суду.

У пресслужбі митниці нагадали, що громадяни, які досягнули 18-річного віку, можуть ввозити на територію України  без сплати митних платежів чи письмового декларування алкогольні напої з розрахунку на одну особу: 

  • 5 л пива
  • 2 л вина 
  • 1 л міцних  алкогольних напоїв (із вмістом спирту більш як 22%).

Алкогольні напої, незалежно від кількості, не звільняються від оподаткування митними платежами, якщо особа, яка їх ввозить, була відсутня в Україні менш ніж 24 години

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ