Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські митники затримали контрабанду кранів на суму понад 200 тис. грн

Працівники Львівської митниці виявили крани до ванн, які намагалися ввезти, занизивши вартість у кілька разів, повідомила прес-служба Львівської митниці.

У пункт пропуску «Шегині» митного поста «Мостиська» Львівської митниці прибув автомобіль «Форд-Транзит» під керуванням громадянина України. До митного контролю було подано товаросупровідні документи, згідно з якими на митну територію України було ввезено 350 «кранів змішувальних до ванних кімнат» загальною фактурною вартістю 36400 польських злотих. Відправником товару вказаноодну з фірм Польщі, а його одержувачем – фізичну особу підприємця у Львові. Однак під час митного контролю і вивчення поданих товаросупровідних документів у працівників митниці виникли підозри стосовно правдивості вказаної у поданих документах інформації, зокрема щодо вартості товару. І не даремно. Адже згідно з висновкамиекспертів, вартість переміщуваного товару виявилась значно більшою – 213440,50 грн.

Отже, громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України товару з приховуванням від митного контролю через подання митному органу як підстави для переміщення документів, що містять неправдиві дані щодо вартості товару.

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил за статтею 352 Митного кодексу України. Крани вартістю понад 213 тис. грн, а також автомобіль, яким перевозили цей товар, вилучено.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ