Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські надзвичайними розповіли, як правильно поводитися в ожеледицю

Згідно з інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології 22 січня на дорогах Львівщини ожеледиця, повідомили у Департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА.
Зважаючи на це, перед виходом з будинку варто дотримуватись таких порад:

- використовуйте відповідне зимове взуття або прикріпіть на підбори вашого взуття перед виходом шматочки поролону, або лейкопластиру (наклейте лейкопластир чи ізоляційну стрічку на суху підошву і підбор (хрест-навхрест або східцем) і перед виходом натріть піском (на один-два дні вистачає));

- натріть наждачним папером підошву перед виходом, а краще – прикріпіть його на підошву (але від води піщинки наждачного паперу обсипаються);

- пам’ятайте, що кращими для льоду є підошви з мікропористої чи іншої м’якої основи та без високих каблуків.

Людям похилого віку та вагітним жінкам краще утриматися від виходу на вулицю. Також особливо небезпечними під час ожеледиці є прогулянки у нетверезому стані.

Для зменшення ризику травм ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, ступаючи на всю підошву. Руки повинні бути вільними, а при порушенні рівноваги – швидко присядьте, що дозволить утриматися на ногах. У момент падіння згрупуйтеся, напружте м’язи, а доторкнувшись до землі, обов’язково перекотіться – від цього удар пом’якшиться.

Не тримайте руки у кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, але і важчих травм, особливо переломів. Обходьте металеві кришки люків, як правило вони вкриті льодом.

Не ходіть краєм проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо: можна впасти на проїжджу частину дороги.

Не перебігайте проїжджу частину дороги при ожеледиці, оскільки за таких умов значно збільшується гальмівний шлях машини і падіння перед автомобілем, що рухається, може призвести до каліцтва або загибелі.

Щоб уникнути небезпеки, тримайтеся далі від будинків – ближче до середини тротуару, особливо в містах, де дуже велику небезпеку становлять бурульки.

Пам’ятайте, якщо ви упали і через деякий час відчули біль у голові чи суглобах, нудоту, утворилися пухлини – терміново зверніться до лікаря в травмпункт для уникнення можливих ускладнень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ