Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівські опозиціонери вийшли на мітинг біля пам’ятника Тарасові Шевченку

Сьогодні, 5 листопада, представники ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода» та громадських організацій міста провели віче біля пам’ятника Тарасові Шевченку в підтримку опозиціонерів, які пікетують Центральну виборчу комісію в Києві проти фальсифікацій на виборах. Повідомила прес-служба Львівської обласної організації політичної партії "Фронт змін".

На мітингу виступили депутат Львівської міської ради від «Фронту Змін» Ярослав Музичко, депутати Львівської обласної ради від «Фронту Змін» Ігор Криськів і ВО «Свобода» Юрій Зірченко, голова Спілки політв’язнів України Володимир Горовий, голова Конгресу інтелігенції Львівщини Володимир Парубій та інші.

«28 жовтня українці продемонстрували, що їх не влаштовує та стабільність, якою гордиться Партія Регіонів, - сказав Ярослав Музичко. - Але влада зараз активно намагається незаконним шляхом здобути якомога більше голосів в парламенті шляхом фальшування виборівв окремих округах,тим самим спотворити волевиявлення. Ми цього не допустимо. Вчора вночі наші побратими поїхали в Київ, щоби відстояти право народу на свій голос. А ми тут, у Львові, теж прийшли до Тараса Шевченка, щоби продемонструвати свою недовіру владі. Ми розуміємо,як її протизаконні дії можуть позначитися на майбутньому українців, а тому не можемо допустити, щоби ще, як мінімум 5 років, ця влада нами керувала і приймала антиукраїнські закони».

Ярослав Музичко нагадав, що президент несе персональну відповідальність за результати виборів, що не залишаться безкарними й ті фальшування, котрі вчинялися в дільничних і окружних комісіях. «Про це у своїх звітах підтвердили й міжнародні спостерігачі. Вони визнали вибори в Україні недійсними»,- сказав він.

За даними депутата сьогодні понад 5 тисяч людей перебувало під стінами ЦВК, і львівські опозиціонери висловлюють солідарність і показують, що можуть приєднатися до мітингуючих у Києві в будь-яку хвилину.

Депутат Львівської обласної ради Ігор Криськів зазначив, що «влада добре прорахувала,мажоритарна – це чудовий спосіб для проведення різноманітних фальшувань» і , «користуючись бідністю людей, масово скуповувала голоси». « На Галичині люди чітко продемонстрували, кого вони хочуть бачити в новій Раді. Навіть мешканці столиці підтримали опозиційні сили на виборах. На Сході вибори фальшувати значно легше, і те, що зараз відбувається, є прямою загрозою волевиявленню людей», - наголосив він.

На завершення Ярослав Музичко зачитав резолюцію ВО «Батьківщина», підтриману мітингуючими в Києві, про готовність визнати наступний парламент, у зв’язку з фальсифікаціями під час підрахунку голосів, та подальшу координацію дій опозиційних сил. Перед тим, як розійтися, учасники львівського мітингу, заспівали Гімн України.

Подаємо резолюцію повнотекстово:

1. Разом з ВО "Свобода" та партією "УДАР" Віталія Кличка розпочати акції протесту під будівлею Центральної виборчої комісії.

2. Висунути до президента Януковича, Генерального прокурора та Центральної виборчої комісії вимогу визнати законну перемогу кандидатів від Об'єднаної опозиції на округах №№ 11, 14 (Вінницька обл.), 94, 95 (Київська обл.), 99 (Кіровоградська обл.), 130, 132 (Миколаївська обл.), 194, 197 (Черкаська обл.), 211, 216 (м. Київ) та в тих округах, де відповідно до оригіналів протоколів з дільниць перемогли представники інших опозиційних сил - ВО "Свобода" та партії УДАР.

3. Розглянути у Верховній Раді України проект постанови про розслідування фактів фальсифікацій під час виборів 2012 року та притягти до відповідальності голів та членів дільничних і окружних виборчих комісій, суддів та силовиків, причетних до фальсифікації волевиявлення українських громадян, а також замовників цих злочинів, кандидатів в депутати від влади.

4. Звернутися до країн-членів Європейського Союзу, США, Канади, міжнародних місій спостерігачів з вичерпною інформацією про факти фальшування підрахунку голосів.

У разі, якщо влада негайно не зупинить фальсифікацію виборчого процесу та незаконне привласнення мандатів, отриманих опозиційними кандидатами, Об'єднана опозиція "Батьківщина" готова визнати Верховну Раду України наступного скликання неповноважною та наполягатиме на проведенні дострокових президентських та парламентських виборів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ