Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівські перевізники спільно з представниками ДАІ провели „круглий стіл” щодо законодавства, котре регулює автоперевезення

Сьогодні, 15 червня, відбувся „круглий стіл” за участю представників Державтоінспекції, перевізників і членів Асоціації автомобілістів міста Львова. Темою засідання стало питання дотримання безпеки руху автомобільних перевезень і  дотримання порядку здійснення державного контролю на автомобільному транспорті.

Як зазначив Андрій Корчинський, правовий інспектор у регіонах України Конфедерації вільних профспілок України, головною проблемою автомобілістів є невідповідність чинного Закону України „Про автомобільний транспорт”. Законодавча база має безліч доповнень, Управління державного контролю та нагляду за безпекою автоперевезень, Відділ державного контролю, Відділ нагляду за безпекою автомобільних перевезень проводять постійну роботу з перевізниками. Однак постійно виникає проблема з недостатньою поінформованістю. Вчинення порушень законодавства про автомобільний транспорт особами, що впроваджують свою діяльність у сфері надання послуг з перевезень автомобільним транспортом, призводить до виникнення дорожньо-транспортних пригод, при яких заподіюється шкода життю та здоров’ю людей, створення некомфортних умов перевезень.
Державний контроль та нагляд за безпекою автоперевезень з метою запобігання та профілактики правопорушень на автомобільному транспорті необхідно здійснювати постійно. Подекуди водії дізнаються про ті чи інші зміни в Законі лише при виявленні порушення Державтоінспекцією – зазначив Андрій Корчинський. Посадові особи Головавтотрансінспекції при здійсненні державного контролю припиняють порушення чинного законодавства про автомобільний транспорт шляхом застосування до правопорушників штрафних санкцій, а також забороняють експлуатацію автомобільних транспортних засобів,  надання послуг та виконання робіт, що створюють загрозу життю на здоров’ю людей, до усунення порушень законодавства про автомобільний транспорт. Загалом таке одноразове адміністративне стягнення обходиться власнику авто в 1 700 гривень.
Також на „круглому столі” було порушено питання висадки пасажирів і збільшення зупинок і автостоянок у місті. На оновлення паркінгів вже інвестовано 60 млн грн, однак і цих коштів недостатньо для створення належних умов при забезпеченні безпеки перевезень пасажирів автомобільним транспортом, запобігання дорожньому травматизму та посилення контролю за додержанням законодавства у цій сфері.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ