Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівські підприємці обговорили питання оренди землі, земельних відносин, безпеки ведення бізнесу

У Львові обговорили питання оренди землі, земельні відносини, безпека ведення бізнесу. Про це йшлося, сьогодні, 5 травня, на „круглому столі” «Підприємець Львівщини: перспективи та проблематика».
За словами експерта з земельних відносин Львівської обласної асоціації малого і середнього бізнесу  Володимира Любчика, основною проблемою інвестора, який хоче вкласти кошти в нерухомість, є документ на землю. «Коли потенційний інвестор хоче розгорнути виробництво у Львові, зразу ж ставлять два запитання:  скільки потрібно часу на виготовлення документації та скільки це коштує», - сказав він.
Як розповів Володимир Любчик, коли інвестор викупляє земельну ділянку і хоче розпочати виробництво, можуть виникнути проблеми, пов’язані з тим, що генеральним планом не передбачено виробництво, тоді потрібно виготовити технічну документацію,  а термін виготовлення – 2 роки. «Кошти, вкладені в нерухомість, лежать заморожені на рахунках, компанія несе великі збитки,  оскільки вони не в обігу», - сказав він.
Як зауважує Володимир Любчик, є протиріччя, немає чіткого законодавства, який регулює цей процес. «Відсутня чітка система землеустрою», - сказав він.
Також директор Центру ділового партнерства, заступник президента львівської обласної асоціації малого і середнього бізнесу Григорій Васильців на „круглому столі”  порушив питання безпеки бізнесу, а саме на форумі «Влада і бізнес - партнери» буде обговорено питання захисту бізнесу від криміналу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ