Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівські підприємці проти «вошей» у ДПА України

Комітет підприємців Львівщини стурбований тим, що діяльність спецоператора електронної податкової звітності лише призупинена (ТзОВ «Ефективні електронні системи»), а не ліквідована. Про це сьогодні, 27 листопада, під час наради регіональної Міжвідомчої оперативної групи з питань протидії корупції у Львові заявив член Ради КПЛ Юрій Сендецький.

Ю. Сендецький розповів, що близько двох місяців триває рекламна кампанія подавати податкову звітність в електронному варіанті через одну точку – посередника приватну структуру ТзОВ «Ефективні електронні системи». 28 жовтня за підписом заступника голови ДПА України В. Регурецького вийшов лист-роз’яснення, яким цю фірму визнано «спецоператором» з покликанням на відповідну постанову КМУ. Більше того, 2 листопада був закритий безкоштовний шлюз ДПА звітності підприємств, що подавалися електронною поштою. Однак під тиском Президента за кілька днів шлюз був розблокований.

«Якби рішення ДПА про «спецоператора» не було скасовано, 2 тис. підприємців у Львівській області замість того, щоб здавати податкову звітність в електронному варіанті, стали би в фізичну чергу. Оскільки абонплата «спецоператору» становить 960 грн, крім цього, мова спершу йшла про одноразовий платіж, потім про платіж за реєстрацію тощо», – зазначив Ю. Сендецький.

За словами Ю. Сендецького, КПЛ вбачає у діях заступника голови ДПА України В. Регурецького ознаки корупції, який порушив статус посадової особи, підписавши лист-роз’яснення про посередника-приватного оператора з прийому електронної звітності. КПЛ просить СБУ та Прокуратуру, представники яких входять до Міжвідомчої оперативної групи з питань протидії корупції, з’ясувати ситуацію щодо діяльності ТзОВ «Ефективні електронні системи».

Довідка.

«Спецоператора» пов’язують із нардепом-бютівцем Антоном Яценком. «Українська правда» з’ясувала, кому підприємці мусять перераховувати гроші і хто власник підозрілої посередницької структури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ