Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівські підприємці виразили протест проти неправочинних дій влади

Сьогодні відбувся круглий стіл, на якому підприємницькі організації Львова підписали резолюцію про вираження протесту про часто неправочинні дії влади, які поглиблюють кризу в середовищі українського підприємництва. Зокрема, учасники круглого столу висловилися проти законопроекту 0924 „Про систему обліку та збору єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування”. На їхню думку, цей законопроект є фіксально спрямованим, адже передбачає ручне управління коштами соціальних відрахувань.
Особливою темою стало невідшкодування ПДВ малим підприємцям. За словами представників Європейської бізнес-асоціації, є вже багато звернень від різних компаній, які вже опинилися на межі банкрутства через невідшкодування ПДВ. Особливою проблемою є видача сейф-пакетів для розмитнення товару на кордоні. Зазвичай таких документів бракує і це посилює корупцію у митних органах. Як прокоментував ситуацію Теодор Дяків, зараз ситуація дуже критична: „Центральний орган виконавчої влади вийшов з правового поля. Не виконуються ні постанови Верховної Ради, ні судів, кожен робить так, як хоче”.
На чільне місце поставили і проблему регулювання кредитного ринку. „На Заході в часи кризи зменшується податковий та кредитний тиск, щоб допомогти бізнес, за рахунок якого, здебільшого, наповнюються місцеві бюджети, а в Україні усе твориться навпаки”, - прокоментував ситуацію голова Асоціації роботодавців Львівщини Зеновій Бермес. В тому числі в резолюцію було включено пункт про постановку питання про переформування наглядової ради Національного банку України та введення відповідальність банків за несвоєчасний переказ коштів.
Загалом резолюція українських підприємців склалася з чотирнадцяти пунктів. До резолюції львівських підприємців приєдналися київський Національний комітет порятунку бізнесу та Харківський клуб підприємців. Спільні зустрічі підприємців та асоціацій проводитимуть і надалі. „Нас не чутимуть до того часу, поки ситуація в країні не стане зовсім критичною, а бюджет втратить значну частку своїх надходжень”, - прокоментував член Комітету порятунку бізнесу Юрій Сербецький.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ