Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівські підприємці виступають проти перегляду заключених до 1 січня 2007 року договорів оренди державного та комунального майна

Підприємці виступають проти перегляду заключених до 1 січня 2007 року договорів оренди державного та комунального майна. Про це «Гал-info» заявив голова Представництва на Львівщині – радник голови Держпідприємництва України Ярослав Кашуба, коментуючи слова начальника управління комунальної власності Департаменту економічної політики Львівської міської ради Романа Ковальчука щодо планів Львівської міської ради переукладати договори оренди, які були укладені до 1 січня 2007 року.
 «У своєму твердженні Ковальчук посилається на статтю 118 Закону «Про державний бюджет України на 2007 рік». Я проаналізував цю статтю та прийшов до висновку, що вона не відповідає нормам чинного законодавства, зокрема ст. 58 Конституції України, ст. 17 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та ст. 78 цивільного кодексу України», – говорити Кашуба.
За словами Кашуби, його дивує положення статті про те, що договори оренди державного та комунального майна, укладені до 1 січня 2007 року, у шестимісячний термін підлягають обов’язковому перегляду відповідно до встановлених норм. «Тобто всі діючі договори повинні бути переглянуті та укладені знову з тими орендарями, які запропонують більш вигідну ціну, але в такому випадку орендодавцю необхідно розірвати в односторонньому порядку діючий договір. Це грубо суперечить ст. 78 цивільного кодексу України. І що найголовніше, ця норма грубо суперечить ст. 58 Конституції України, де зазначається, що Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом’якшують або скасовують відповідальність особи», – сказав Кашуба.
Відповідного листа з проханням дати тлумачення дій Львівської міської ради та роз’яснити положення ст. 118 Закону України «Про державний бюджет України на 2007 рік», як говорить Кашуба, відправлено у Держпідприємництво України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ