Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівські податківці підбили підсумки роботи за 2005 рік щодо недопущення порушень чинного законодавства при виплаті зарплат, забезпечення додержання державних гарантій в оплаті праці, легалізацію виплати зарплат та підвищення рівня зайнятості населення

У 2005 році підрозділами оподаткування фізичних осіб податкових органів області проводилась робота щодо недопущення порушень чинного законодавства суб’єктами підприємницької діяльності при виплаті заробітної плати, забезпечення додержання державних гарантій в оплаті праці, легалізацію виплати зарплат та підвищення рівня зайнятості населення, виконання графіків погашення заборгованості із заробітної плати та вжиття до керівників підприємств вичерпних заходів для істотного її зменшення.

З питань порушення податкового законодавства при виплаті заробітної плати перевірками податкових органів області охоплено близько чотирьох тисяч суб’єктів господарювання, з них порушення встановлено у 96 відсотках. За наслідками перевірок донараховано близько 9 млн грн податку з доходів фізичних осіб та штрафних санкцій.
Встановлено 197 випадків виплати заробітної плати за рахунок тіньових коштів, в тому числі виплати заробітної плати в “конвертах”, 11 випадків виплат різного роду позик та інших подібних виплат з метою ухилення від оподаткування.
Аналіз перевірки свідчать, що майже на кожному п’ятому підприємстві області заробітну плату найманим працівникам виплачують менше мінімального рівня, зовсім не виплачують або виплачують у “конвертах” без відображення у відомостях. При цьому використовуються різноманітні схеми для мінімізації виплачених доходів, внаслідок чого бюджету перераховуються мізерні суми податку.
У результаті проведеної роботи відбулося зростання перерахування податку з доходів на суму близько 3 млн грн. Інформацію по окремих підприємствах передано в Держнаглядпраці та в Прокуратуру для відповідного реагування.
З початку цього року податковими органами області спільно з органами місцевої влади заслухано понад 400 суб’єктів господарської діяльності – юридичних та фізичних осіб щодо вжиття заходів по підвищенню розміру заробітної плати, проводиться індивідуально-роз’яснювальна робота. В результаті відбулося зростання виплати заробітної плати, додатково надійшло до бюджету податку з доходів близько 205 тис. грн.
Податковими органами проводиться робота по погашенню підприємствами області заборгованості по заробітній платі. Зокрема, в результаті проведених заходів в січні цього року в ДПІ у Залізничному районі м. Львова, повністю погашено заборгованість із виплати заробітної плати по Львівському міському комунальному підприємству "Львівтеплоенерго" на суму 1,2 млн грн, в Дрогобицькій ОДПІ – ВАТ ДШП “Зоря” – на суму 434 тис. грн. Про це повідомив сайт Державної податкової адміністрації у Львівській області.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ