Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські пожежники тепер мають подушку «Куб життя»

Спеціальну рятувальну подушку «Куб життя» призначену для евакуації людей з небезпечних місць, особливо з вищих поверхів палаючих будівель, коли інші засоби порятунку (запасні виходи, автоматичні сходи, автодрабини) не можуть бути застосовані тепер мають у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності МНС України.Досі в українських рятувальників не було такого спорядження. Про це повідомила прес-служба ЛДУ БЖД МНС

Сьогодні МНС України не має можливості забезпечити свої підрозділи таким спорядженням адже воно досить коштовне. Натомість у Львові це стало можливим завдяки членству Львівського держуніверситету безпеки життєдіяльності у Європейській асоціації ВНЗ, які працюють в галузі безпеки людини та співпраці зі спорідненими науковими та навчальними установами Євросоюзу.

Речник ЛДУ БЖД МНС Антон Крук зазначив: «Не можна економити на безпеці людей. Потрібно передбачати кошти аби рятувальники мали найсучасніше обладнання, а особливо навчальний заклад, який готує відповідних фахівців. МНС – це структура, яка займається найлюдянішою справою.  Причому без поділу на українців чи іноземців, селян і міських мешканців, багатих і незаможних. У мить, коли трапляється лихо, усі ці відмінності не мають жодного значення. МНС рятує всіх».

Під час рятування людей з верхніх поверхів будинків не завжди є можливість застосовувати великогабаритну пожежно-рятувальну техніку. Натомість рятувальна подушка «Куб життя» досить компактна. «Минулого року в Україні сталось понад 60 тис. пожеж, на яких загинуло понад 2 тис. людей, а врятовано більше 3 тис. Кількість загиблих могла бути меншою, якби пожежно-рятувальні підрозділи мали б подібне рятувальне спорядження. Рятувальна подушка буде поставлена на баланс начальної-пожежно-рятувальної частини університету МНС і у випадку необхідності її застосовуватимуть на Львівщині під час надзвичайних ситуацій», - розповів А.Крук.

Максимальна висота, з якої можна стрибати на подушку – 16 м. Конструкція подушки виконана у вигляді пневматичного каркаса, виготовленого із щільної, прорезиненоїтканини. Подушка розкладається автоматично після відкриття вентиля балона з стисненим повітрям. Після стрибка, коли тіло людини зустрічається з подушкою, пневматичний каркас піддається деформації, згинається. Повітря з Внутрішнього обсягу виходить через отвори в стінках подушки. Після розвантаження наповнений каркас піднімається і подушка готова прийняти наступнулюдину. подушка не вимагає повторного надування стисненим повітрям. Термін експлуатації подушки -15 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ